Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και των συνδικάτων για το νεό προϋπολογισμό 2009.
Ημερομηνία: 22/11/2008
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού

Τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και των συνδικάτων προκάλεσε η κατάθεση του προϋπολογισμού του 2009. Ο προϋπολογισμός αποτυπώνει τις λαθεμένες επιλογές και τα αδιέξοδα της πολιτικής της ΝΔ, δήλωσε το ΠΑΣΟΚ, ενώ έντονη κριτική ασκούν Αριστερά και ΛΑΟΣ. Απεργία στις 12 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.

Στο σχέδιο προϋπολογισμού που καταθέτει η κυβέρνηση αποτυπώνονται οι λαθεμένες επιλογές και τα αδιέξοδα της πολιτικής της ΝΔ, δήλωσε ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για τον προϋπολογισμό του 2009 Χρήστος Παπουτσής. Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για έναν ακόμη εμπαιγμό του λαού και χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό κάλπικο ως προς τα στοιχεία στα οποία βασίζεται.


Ο κ. Παπουτσής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι από τον Ιούνιο δεν έχει δώσει δημοσιονομικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. «Επομένως σε ποια βάση στηρίζονται οι δημοσιονομικές προβλέψεις για το 2009;» ρωτά ο ίδιος.

Συμπληρώνοντας την κριτική του στην κυβέρνηση είπε ακόμη ότι ο προϋπολογισμός 2009 είναι «ο καθρέφτης της κυβερνητικής ανεπάρκειας, των αντιλαϊκών επιλογών και τελικά της αποτυχίας του κ Καραμανλή».Eξάλλου, η υπεύθυνη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη δήλωσε: «Ο προϋπολογισμός όχι μόνο δεν αποτυπώνει κανένα ελπιδοφόρο σχεδιασμό στους ευαίσθητους τομείς της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και απασχόλησης, αλλά πλήττει βάναυσα το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, συνθλίβει τον αγροτικό κόσμο και υπονομεύει και την προοπτική των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του εμπορίου και του τουρισμού.»Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης «είναι πλέον διανοητικό», αφού δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της κρίσης και αρκείται σε έναν συμβατικό, εικονικό, ανεφάρμοστο προϋπολογισμό, ο οποίος έχει γραφτεί, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τα νέα εκρηκτικά δεδομένα στη διεθνή οικονομία, αλλά βεβαίως και στην εγχώρια οικονομία.


Από την πλευρά του, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός του 2009 είναι «προσαρμοσμένος στις ανάγκες προστασίας του κεφαλαίου από την οικονομική κρίση, που το ίδιο ευθύνεται και προκαλεί».


Τονίζει ότι είναι «επιθετικός προς τα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, εκφράζει την πρόθεση της κυβέρνησης να πληρώσει ο λαός την οικονομική κρίση, δηλαδή την αδυναμία των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων να συνεχίσουν την κερδοφορία τους».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό του 2009 που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η κυβέρνηση εν μέσω βαθιάς και κλιμακούμενης καπιταλιστικής κρίσης, κατέθεσε ένα προϋπολογισμό για το 2009 που σπρώχνει την οικονομία στην ύφεση και την κοινωνία στην απόγνωση και τον εφιάλτη. Την ώρα που η κυβέρνηση προσφέρει απλόχερα 28 δις στις τράπεζες, έχουμε ενώπιον μας έναν προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας, κοινωνικής αναλγησίας και οικονομικής καθίζησης.


Ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για τον προϋπολογισμό 2009 δήλωσε: «Ενώ σε όλη την Ευρώπη η μείωση των φόρων είναι μονόδρομος για έξοδο από την κρίση και την ύφεση, η κυβέρνηση Καραμανλή αμετροεπώς αυξάνει κατά 7 δις τους φόρους για το 2009. Η αγελάδα είναι σε κώμα και κάποιοι συνεχίζουν ακόρεστα το άρμεγμα. Στο τέλος θα ψοφήσει η αγελάδα και θα τους μείνει άδεια η καρδάρα».

Newsroom ΔΟΛ για τα πλήρη κείμενα των δηλώσεων δες Πηγή : www.in.gr

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)