Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
ΥΠΟΙΟ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία βελτίωσης Ε9
Ημερομηνία: 13/04/2009

Σε παραγωγική λειτουργία έχει τεθεί από τις 8/4 η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τη Βελτίωση Δηλώσεων Ε9 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εφικτή από το δικτυακό τόπο www.e-9.gr .

Η νέα Υπηρεσία απευθύνεται στους πολίτες, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι η δήλωση ή οι δηλώσεις Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) που υπέβαλαν κατά τα έτη 2005 έως 2008 εμφανίζουν λάθη και παραλείψεις ως προς τα στοιχεία του Πίνακα 1. Τα συγκεκριμένα προβλήματα καθιστούν αδύνατη, τη σύνθεση της εικόνας της περιουσιακής τους κατάστασης, όπως αυτή ίσχυε την 1η Ιανουαρίου 2008 και, κατ΄ επέκταση την επεξεργασία και την έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος ΕΤΑΚ.

Προϋπόθεση για τη χρήση της νέας υπηρεσίας είναι η παραλαβή του σχετικού Ειδοποιητηρίου, στο οποίο περιγράφονται τα συγκεκριμένα λάθη ή παραλείψεις και ο ειδικός κωδικός πρόσβασης στην εφαρμογή.

Για τη χρήση της νέας Υπηρεσίας και τη διασφάλιση του απορρήτου της επικοινωνίας, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να εισάγουν:

-Τον Α.Φ.Μ. τους.

-Τον Ειδικό Κωδικό που αναγράφεται στο Ειδοποιητήριο που έχουν παραλάβει.

-Τον Αριθμό Ειδοποίησης του Εκκαθαριστικού της τελευταίας Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος που έχουν υποβάλει ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου που εμφανίζεται στην τελευταία προεκτυπωμένη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.

Η εφαρμογή, πέρα από τη δυνατότητα τροποποίησης/συμπλήρωσης των στοιχείων ακινήτων των δηλώσεων Ε9, προσφέρει τη δυνατότητα ακριβούς γεωγραφικού προσδιορισμού της θέσης τους με τη χρήση των χαρτών του συστήματος Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων (ΑΠΑΑ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Επίσης, σε κάθε βήμα της διαδικασίας, περιλαμβάνει αναλυτική βοήθεια, στην οποία μπορεί να προσφεύγει ο χρήστης σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

Οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας, επέχουν θέση δήλωσης στοιχείων ακινήτων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πολίτης μπορεί να εκτυπώσει τη δήλωση στοιχείων ακινήτων που έχει υποβάλει, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ακριβές αντίγραφο, όταν συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986 στην οποία βεβαιώνεται η ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων (ΦΕΚ 163Β/13-2-2006).

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2009.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)