Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Μέτρα προστασίας μικρών επιχειρήσεων και οφειλετών
Ημερομηνία: 11/05/2009

Αλλαγές στο πτωχευτικό δίκαιο και στη διαδικασία κατασχέσεων, με σκοπό την προστασία των μικρών κυρίως επιχειρήσεων αλλά και των μικροοφειλετών, την περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης, προαναγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας. Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά ρυθμίσεις για την προστασία της οικογενειακής στέγης από πλειστηριασμούς για χρέη από πιστωτικές κάρτες ή δάνεια.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Δένδιας στη ΝΕΤ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, υπογράμμισε και τα εξής:

* Λένε ότι αυτός που έχει το σπίτι, πρέπει να κάνει ανακοπή για να το προστατεύσει. Εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό. Να προστατεύεται αυτοτελώς χωρίς την ανάγκη του πολίτη να πρέπει να καταθέσει 500, 1.000 ευρώ και να πάει στο δικαστήριο. Το άλλο είναι ότι θέλουμε να πάρουμε μερικά μέτρα για να προστατεύσουμε την κοινωνία. Ήδη έχουμε επεξεργαστεί ένα σύνολο διατάξεων που θα έχουν περιορισμένη χρονική ισχύ. Τρία, τέσσερα, πέντε χρόνια. Θα δούμε. Και από εκεί και πέρα θα αλλάξουμε και την πτωχευτική διαδικασία και τη διαδικασία κατασχέσεων, ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις να ζήσουν αυτό το χρονικό διάστημα.

* Εδώ, πρέπει να πάρουμε έκτακτα μέτρα. Γιατί πρέπει να προστατεύσουμε τον επιχειρηματία, κυρίως το μικρό επιχειρηματία, κυρίως θα εστιάσουμε στις μικρές επιχειρήσεις, κάτω από εννέα εργαζόμενους.

* Θα πρέπει να βρούμε μία ευέλικτη πλειοψηφία, ειδικά για την πτώχευση και των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, μία ευέλικτη πλειοψηφία των πιστωτών μέσα από κανόνες αρκετά, πάλι, ευέλικτους, ώστε να μπορέσει η επιχείρηση για ένα χρονικό διάστημα να συνεχίσει να λειτουργεί, να πληρώνει κάποια από τα λεφτά που χρωστάει, αλλά να μην βγάλει τον κόσμο στο δρόμο.

* Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και ένα κενό χρόνου για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Να δώσουμε δηλαδή μία αναπνοή. Η πρόθεσή μας, όμως, με το υπουργείο Ανάπτυξης, με αυτούς έχουμε ήδη συμφωνήσει, τα συζητήσαμε πάρα πολύ καιρό με τον υφυπουργό, τον Γιάννη Μπούγα, είναι ένα εξάμηνο ή οκτάμηνο, μέχρι να αρχίσει μία οικονομική ανάκαμψη, να σταματήσουμε λίγο τις κατασχέσεις των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρών επιχειρήσεων, εκεί αναφέρεται των μικρών.

Για νόμο περί ευθύνης υπουργών

Ο υπουργός επεσήμανε ότι είναι ανάγκη για αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι πρόθεσή του είναι να απαγκιστρωθεί ο πολιτικός κόσμος από τις διάφορες ερμηνείες και διατάξεις του ισχύοντος νόμου, μέσα από ένα νέο νόμο, ο οποίος θα ψηφιστεί από όλα τα κόμματα της Βουλής. Διευκρίνισε, πάντως, ότι ριζική λύση στο πρόβλημα θα δοθεί μόνο με συνταγματική αναθεώρηση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)