Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Google: Έδαφος κερδίζει η αναζήτηση ακινήτων μέσω διαδικτύου
Ημερομηνία: 30/04/2009

Σημαντικά ήταν τα συμπεράσματα από τη χρήση των δωρεάν εργαλείων της Google, Google Trends και Google Insights, όσον αφορά στον χρηματοοικονομικό κλάδο και την αγορά ακινήτων.
Ξεκινώντας από την αγορά ακινήτων, ανάμεσα στους δημοφιλέστερους όρους αναζήτησης, σε διάστημα δώδεκα μηνών, βρίσκουμε τους όρους «ακίνητα», «μεσιτικά γραφεία» και «στεγαστικά δάνεια» με τους όρους «αγορά ακινήτων» και «ενοικίαση ακινήτων» να ακολουθούν. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη χρήση του όρου «ακίνητα» παρατηρήθηκε τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2008, διαπιστώνοντας στη συνέχεια απότομη πτώση στους αμέσους επόμενους μήνες (ιδιαίτερα συγκριτικά με τις αντίστοιχες περιόδους από το 2004 μέχρι σήμερα), η οποία πιθανότητα σχετίζεται με τον αντίκτυπο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2009 παρατηρήθηκε σχετική ανάκαμψη της χρήσης του όρου, πλησιάζοντας σταδιακά τα επίπεδα των αντίστοιχων χρονικών περιόδων των προηγούμενων ετών, από το 2004 μέχρι και σήμερα. Παρόμοια πορεία ακολούθησαν και οι υπόλοιποι όροι με τα «στεγαστικά δάνεια» να γνωρίζουν ιδιαίτερη αύξηση χρήσης τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2008. Παράλληλα, ο όρος «αγορά ακινήτων» φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε περισσότερο τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο 2008, σημειώνοντας σχετική αύξηση, επίσης, τον Μάρτιο 2009.

Επιπλέον, οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο οι παραπάνω όροι είναι οι ακόλουθες: Αττική (πρώτη με σημαντική διαφορά), Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Ηράκλειο, Χίος, Σάμος, Λέσβος, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Όσον αφορά στην αγορά του εξωτερικού, για τις αντίστοιχες πάντα αναζητήσεις, ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς είναι οι χώρες που φαίνεται ότι ασχολήθηκαν περισσότερο με τα ακίνητα το τελευταίο διάστημα παγκοσμίως.

Περνώντας στην χρηματοοικονομική αγορά, οι δημοφιλέστεροι όροι αναζήτησης συνοψίζονται στους «χρηματιστήριο», «δάνεια», «επιτόκια», με τις «μετοχές» και «επενδύσεις» να ακολουθούν αντιστοίχως.Ο όρος «επιτόκια» αντιστοιχεί κυρίως σε επιτόκια καταθέσεων, καθώς επίσης και στις τιμές επιτοκίων που προσφέρονται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το euribor. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ οι μήνες με την μεγαλύτερη χρήση των παραπάνω όρων ήταν ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος του 2008, αμέσως μετά ακολουθεί απότομη πτώση από τον Δεκέμβριο 2008, πιθανότατα λόγω του ξεσπάσματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με τάση σταθεροποίησης τους αμέσως επόμενους μήνες και μικρή ανάκαμψη τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2009.

Όπως σημείωσε ο Country Manager της Google για την Ελλάδα, κος Γιώργος Σαλιάρης Φασσέας: «Το διαδίκτυο σαφώς αποτελεί σημείο παροχής πληροφόρησης τόσο για θέματα ακινήτων, όσο και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Η αναζήτηση αποτελεί βαρόμετρο, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να έχουν επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στους αντίστοιχους κλάδους στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Τα δωρεάν εργαλεία, όπως το Google Trends και το Google Insights μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις στο να προβλέψουν και να ανταποκριθούν στη δυναμική της αγοράς, χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσουν χρήματα για τη διεξαγωγή ad-hoc ερευνών».

Πηγή: reporter.gr

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)