Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Επενδυτικός Νόμος ΗΑΕ- Μεταρρύθμιση υπέρ εξ ολοκλήρου ιδιοκτησίας αλλοδαπών επί Εμιρατινών εταιρειών.

Ολοκληρώθηκε η μεταρρύθμιση των ΗΑΕ υπέρ δυνατότητος εξ ολοκλήρου ιδιοκτησίας εταιρειών από αλλοδαπούς, με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου (Νο.16/2020), οποία εξειδικεύει το καθεστώς ξένων επενδύσεων και απαριθμεί τις δραστηριότητες που εμπίπτουν σε καθεστώς ξένης ιδιοκτησίας 100%, με αναφορά σε ειδικούς όρους και ελάχιστο κεφάλαιο, ανά οικονομική δραστηριότητα. Δυνατότητα αποκλειστικής ιδιοκτησίας αλλοδαπών προβλέπεται σε 13 τομείς, μεταξύ των οποίων ΑΠΕ, γεωργία, μεταποίηση, μεταφορές, ξενοδοχειακά, εστίαση, logistics, πληροφορική&επικοινωνία, κατασκευές, κ.ά., με ρητή απαρίθμηση των 122 κατηγοριών οικονομικής δραστηριότητας (positive list). Eξαιρούνται του πεδίου εφαρμογής της μεταρρύθμισης οι τομείς υδρογονανθράκων, τραπεζικής, υπηρεσιών δημόσιας ωφέλειας, οδικών και αεροπορικών μεταφορών, τηλεπικοινωνιών, πώληση φαρμάκων, αλιεία, κλπ (negative list). Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση Υπ.Οικονομίας, ήδη έχουν υποβληθεί αιτήσεις αδείας λειτουργίας εταιρειών εξ ολοκλήρου ξένης ιδιοκτησίας, οποίες τελούν υπό εξέταση, βάσει προβλεπόμενης διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή δικαιώματος υπέρ των αλλοδαπών επενδυτών να ιδρύουν εταιρείες 100% ξένης ιδιοκτησίας στο έδαφος των ΗΑΕ, εκτός των Ελευθέρων Ζωνών, συνιστά θεμελιώδη θεσμική μεταβολή. Σύμφωνα δε με το έως τώρα ισχύον καθεστώς, εφαρμόζεται ο κανόνας 51/49, δηλαδή η υποχρέωση συμμετοχής Εμιρατινού εταίρου (sponsor) με ποσοστό 51% σε εταιρείες ξένων συμφερόντων, ανεξαρτήτως του επενδεδυμένου κεφαλαίου σε αυτές.

Εν θέματι μεταρρύθμιση εντάσσεται, εξάλλου, σε πλαίσιο ευρύτερης Εμιρατινής πολιτικής για την φιλελευθεροποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση επενδύσεων. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία της UNCTAD, τα ΗΑΕ προσελκύουν το 50% των επενδυτικών κεφαλαίων στην ευρύτερη περιοχή και κατέχουν την πρώτη θέση στον Αραβικό κόσμο ως προς την εισροή Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, οποίες το 2019 ανήλθαν σε 14δις δολ.ΗΠΑ, καταγράφοντας αύξηση κατά 32,7% έναντι προηγούμενου έτους. Σε όρους ανταγωνιστικότητας, τα ΗΑΕ κατατάσσονται στην πρώτη θέση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής και στην 25η θέση παγκοσμίως (WEF Global Competitiveness Index), καθώς και στην 12η θέση ως προς την ψηφιακή ανταγωνιστικότητα (IMD Digital Ranking). Επίσης, τα ΗΑΕ κατέχουν την 1η θέση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής ως προς την καινοτομία (Global Innovation Index) και την μακροοικονομική σταθερότητα (WEF Global Competitiveness Index).

Προς πληρέστερη ενημέρωση, παραπέμπουμε σε Επενδυτικό Οδηγό ΗΑΕ, οποίον έχουμε αναρτήσει σε διαδικτυακή πύλη AGORA http://agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon- upotheseon/grafeia-ana-xora/infofile/71288

AGROFOODTECH EUROPE Virtual Exhibition

Dear All,

We would like to draw your attention to the AGROFOODTECH EUROPE Virtual Exhibition on food, packaging, agriculture and technologies.

The virtual exhibition will take place online between

20-26 JULY 2020

 

AGROFOODTECH EUROPE Virtual Exhibition can be visited 24/7 without interruption on the following official website of;

https://www.agrofoodtecheurope.com/

The visitors profile of the event is:

· Wholesale Organizations

· Marketing Companies

· Importers, Exporters

· Super, Hyper, Gross Markets

· Catering Companies

· Food Factories

· Restaurant, Bar, Club Businesses

· Hotels and Holiday Villages

· Fast - Food Companies

· Grocery Stores, Buffets

· Canteen Operators

· Food Firms Managers

· cooks

· Food, Chemical, Agricultural Engineers

· NGO Representatives

· Sectoral and National Press

· Chain stores

· retailers

· wholesalers

· Food and beverage company managers

· Warehouses - Cold storage warehouses

· Purchasing managers of transport and logistics companies

· Farmers, Animal Breeders and Agricultural Operators

· Veterinarians, Agricultural Engineers and Zootechnists

· Quality Control and Laboratory Staff

· Educational Institutions Administrators and Officers

· Livestock Equipment Manufacturers and Distributors

· Food Processing and Product Industry Managers

· Dairy and Feed Business Managers

· Food Engineers and Researchers

· Broiler Production Officers

· Project and Construction Consultants

· Market, Restaurant, Hotel and Catering Companies Managers

· Food Wholesalers - Distribution and Marketers

· University Lecturers and Students

· R&D Department of Companies, Sales and Marketing Managers

· Economic and Trade Agents of Consulates

· Official Institutions and Public Officials

· Bank and Insurance Managers

· Livestock Industry Entrepreneurs

· Unions, Associations, Cooperatives and Chamber Presidents

· Patent, Trademark, Management, Audit and Certification Experts

Contact Info:

1.Talatpaşa Cad. No:8/6

Kagithane | Istanbul | TURKEY

​+90 212 909 98 59

info@b2b-fairs.com

www.b2b-fairs.com

2. Dumankaya Ikon A2 Blok D:78

Atasehir / Istanbul / Turkey

+90 216 317 75 50

 

For any further information please do not hesitate to contact us.

Sincerely,

Commercial Counsellor’s Office

Embassy of the Republic of Turkey

Tel  : (+30) 210 722 21 96

Fax  : (+30) 210 724 29 48

26 Rigillis Str., 10674 Athens Greece

E-Mail: atina@ticaret.gov.tr

Web: www.musavirlikler.gov.tr

Έκθεση ΟΚΟΔΟΜΗ Expo 2020

 

To Επιμελητήριο Λάρισας στα πλαίσια προγραμματισμού για τη συμμετοχή στην Έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ Expo 2020», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Οκτωβρίου 2020 στο Athens Metropolitan Expo, καλεί τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Οικοδομικού και κατασκευαστικού κλάδου με δραστηριότητα τα:

(Δομικά Προϊόντα - Ξηρά Δόμηση, Μονωτικά Υλικά, Συστήματα Θερμομόνωσης, Στεγανοποιητικά, Υλικά, Κονιάματα-Βελτιωτικά, Πλακάκια - Είδη Υγιεινής, Κουφώματα (Αλουμίνιου -P.V.C), Χρώματα, Δάπεδα - Ψευδοροφές, Κάγκελα (Inox – Αλουμινίου - Σιδήρου) - Είδη Κιγκαλερίας, Μάρμαρα – Γρανίτες – Πέτρες, Προϊόντα Τσιμέντου (Πλάκες - Κυβόλιθοι - Κανάλια), Πισίνες – Spa, Αίθρια – Πέργολες – Πολυκαρβονικά, Εργαλεία & Οικοδομικά Μηχ/τα, Ανελκυστήρες κλπ.)

Το Επιμελητήριο Λάρισας θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν ως εκθέτες, επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου.

Η επιχορήγηση για την έκθεση είναι 66%, με συμμετοχή του Επιμελητηρίου Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στον αρμόδιο υπάλληλο του Επιμελητηρίου κ. Φιλιππόπουλο Χρήστο συμπληρώνοντας το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αποστέλλοντάς το ηλεκτρονικά στο e-mail: admin@larcci.gr έως την 31/07/2020.

 

4ο WEBINAR "Doing Business with the Arab World" (Jordan - Qatar) - 15 Ιουλίου τ.ε.

Αγαπητά Μέλη,

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο ανακοινώνει το τέταρτο webinar της σειράς Doing Business with the Arab World την 15η Ιουλίου τ.ε. στις 14:00 (τοπική ώρα Ελλάδος), που θα παρουσιάσει τις αγορές της Ιορδανίας και του Κατάρ.

Τις δύο αραβικές χώρες, με τις εξαιρετικές επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς, θα παρουσιάσουν εκπρόσωποι ιορδανικών και καταρινών οργανισμών και θα περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικές με το εμπόριο, προοπτικές για ανάληψη έργων και τη μεταφορά ελληνικής τεχνογνωσίας προς τις χώρες αυτές.

Το webinar μπορούν να παρακολουθήσουν μέλη και μη-μέλη του Επιμελητηρίου μας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες. Τεχνικές πληροφορίες θα δοθούν στους ενδιαφερομένους όταν κατοχυρωθεί η συμμετοχή τους.

Σημειώνεται πως το 4ο Webinar θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Για τη φόρμα συμμετοχής, παρακαλούμε ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Δηλώσεων Συμμετοχής: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, στις 14:00

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2020

 

Η Εκθεσιακή Δραστηριότητα «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2020» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, δήμου Δωδώνης, δήμου Ζιτσας και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που είχε ορισθεί να πραγματοποιηθεί από 20-24 Μαΐου στα Ιωάννινα , λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του κοροναϊού (COVID - 19) και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε εκθέτες, επισκέπτες και εργαζόμενους, αποφασίσαμε τη διεξαγωγή της Εκθεσιακής Δραστηριότητας «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2020» από 3 έως 7 Οκτωβρίου.

Η Εκθεσιακή δραστηριότητα θα στεγασθεί στο ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και οι καλαίσθητοι χώροι που θα διαμορφωθούν, θα τηρούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ , καλύπτοντας απόλυτα τις ανάγκες μιας σωστής και ολοκληρωμένης προβολής των επιχειρήσεων .

Άκρως ανανεωμένη η «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2020» για 20η χρονιά θέτει τον πήχη ακόμα ποιο ψηλά και στοχεύει :

Στην τόνωση της αγοράς, την σύναψη νέων εμπορικών συνεργασιών και

συμφωνιών

Στην Ανάδειξη νέων τεχνολογιών και σύγχρονων εφαρμογών

Την προώθηση νέων ιδεών και προϊόντων

Στην Τουριστική Προβολή

Στην Παρουσίαση του τοπικού στοιχείου κάθε περιοχής και των

παραδοσιακών προϊόντων

Με αντοχή στον χρόνο η «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ », αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Ελλάδας και τη μοναδική εκθεσιακή δραστηριότητα της Ηπείρου, συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής και αντιστέκεται σθεναρά στην κρίση. Κάθε χρόνο την επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες, η προσεχής διοργάνωση δε , ευελπιστούμε να ξεπεράσει σε επισκεψιμότητα και επιτυχία κάθε προηγούμενη, καθώς επικεντρωνόμαστε στην στοχευόμενη διαφημιστική προβολή όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά Πανελλαδικά καθώς και στα Βαλκάνια.

Με την πολύχρονη εμπειρία μας ,τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε με εκθεσιακό περίπτερο στην «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2020», προβάλλοντας τα μέλη σας και το δημιουργικό σας έργο και δίνοντας σας τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με χιλιάδες επαγγελματίες και απλούς επισκέπτες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

«ΚΥΚΛΟΣ»

ΕΜΜ. ΞΑΝΘΟΥ 41 45445 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΗΛ. 26510-37114 , FAX. 26510-37119

ΚΙΝ. 6944107862

Εmail : kyklosek@otenet.gr

www.kyklos-ektheseis.gr

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρεία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης για αναζήτηση προμηθευτών σωλήνων και δεξαμενών από πολυεστέρα.

Σε συνέχεια ενημέρωσής μας από την εδώ Πρεσβεία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, σας γνωρίζουμε, ότι η κρατική υπηρεσία για την προώθηση των ξένων επενδύσεων στη Βοσνία Ερζεγοβίνη προώθησε, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, το ενδιαφέρον της  Εταιρείας Borplastika Eko Ltd για τη σύναψη συνεργασίας σε ετήσια βάση με διεθνείς προμηθευτές σωλήνων και δεξαμενών από πολυεστέρα.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εταιρεία, που εδρεύει στην πόλη Tuzla, διαθέτει ξένα κεφάλαια.

Επισυνάπτεται αρχείο με αναλυτική περιγραφή των προδιαγραφών των προϊόντων που αναζητά η εν λόγω εταιρεία.

 

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, για περισσότερες πληροφορίες (τηλ. +385 31/730-881, fax: +385 31/732-178, ιστοσελίδα: http://borplastikaeko.ba, email: mailto:bor-plastika@bor-plastika.hr.

 

 

 

 

Επιχειρηματική αποστολή ECOMONDO-KEY ENERGY (03-06.11.2020, ΡΙΜΙΝΙ ΙΤΑΛΙΑ)

Πρόσκληση σε Webinar : "Αναπτυξιακές κατευθύνσεις και κίνητρα την εποχή του κορωνοϊού


Σας ενημερώνουμε ότι στις 9 Ιουλίου ημέρα Πέμπτη και ώρα ενάρξεως 16.00 το Επιμελητήριο μας οργανώνει Webinar με θέμα

«Αναπτυξιακές κατευθύνσεις και κίνητρα την εποχή του κορωνοϊού»,

με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.κ. Α. Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Εξωτερικών, υπεύθυνου Οικονομικής Διπλωματίας κ. Κ. Φραγκογιάννη καθώς και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ Χ. Τριαντόπουλου. Θα προλογίσει ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Y.Amrani. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταικούρας (εκκρεμεί η Αποδοχή).

Συντονιστής ο δημοσιογράφος Γεώργιος Κουβαράς.

Παρακαλώ όπως εγγραφείτε στο Webinar συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής (Webinar Registration Form).

Κατά την διάρκεια του Webinar, θα υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν γραπτές ερωτήσεις μέσω της πλατφόρμας. (Q & A).

Σημείωση :Σας ενημερώνουμε επιπροσθέτως ,ότι το ίδιο registration form μπορούν να χρησιμοποιήσουν φίλοι των μελών του επιμελητηρίου οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ACTION 24 - MARKET WATCH - ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

 • Η χρηματοδότηση και ο τρόπος διασφάλισης λήψεως τους
 • Η ανάγκη οργάνωσης της οικονομικής διεύθυνσης των επιχειρήσεων και η πιστοληπτική αναβάθμιση
 • Η ανάγκη θεσμικής υποστήριξης των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν ήδη αποδείξει την ικανότητα τους
 • Το κόστος μιας ολιστικής προσέγγισης της οργάνωσης των επιχειρήσεων - η ανάγκη μόνιμης υποστήριξης σε συμβουλευτικό επίπεδο
 • ΕΣΠΑ και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ νόμος ως στρατηγικός μας στόχος ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας
 • Ποιότητα και πιστοποίηση - ISO
 • Αναδιάρθρωση για όσους δεν τα καταφέρουν. Ανάγκη μέσω αυτής να διασφαλίσουμε θεσμικά όσες περισσότερες επιχειρήσεις μπορούμε

Πρωταρχικό βήμα η επικοινωνία και η συζήτηση.

Διαδικτυακό κλαδικό σεμινάριο με θέμα: «Η αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 και των επιπτώσεών της στην χρηματοδότηση των εξωτερικών δράσεων της ΕΕ - (9 Ιουλίου 2020)

Σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε από τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με τη διοργάνωση, την 9η Ιουλίου διαδικτυακού σεμιναρίου (webex seminar), με θέμα: «Η αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 και των επιπτώσεών της στη χρηματοδότηση των εξωτερικών δράσεων της ΕΕ (Covid response in EU External Action fimancing), σας αποστέλλουμε, συνημμένα πρόγραμμα σεμιναρίου .

Στη χώρα μας αναλογούν μέχρι είκοσι συμμετέχοντες στο σεμινάριο. Σε περίπτωση κάλυψης όλων των διαθέσιμων θέσεων ενός κ-μ, οι αδιάθετες θέσεις δύνανται να μεταφερθούν σε άλλο κ-μ. Η εγγραφή –υποβολή αιτήσεων συμμετοχής εκπροσώπων επιχειρήσεων καθώς και λοιπές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: www.sectorseminars.eu .

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής των ενδιαφερομένων στο σεμινάριο, παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να προβούν σε ενημέρωση, της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην ΕΕ, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω ενημέρωση, αναφορικά με τη διαδικασία συμμετοχής τους στο σεμινάριο, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Μονιμη Ελληνική Αντιπροσψπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κα Eυτυχία Μπακοπούλου, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’

Τηλ.: +32 35515764 και +32 47607711

Ε-mail: E.Bacopoulou@rp-grece.be

Eπισημαίνεται ότι η φετινή διοργάνωση, λόγω της μορφής διεξαγωγής του (webinar), είναι δωρεάν για τις επιχειρήσεις και εντάσσεται στους στόχους μίας ευρύτερης πρωτοβουλίας για ενημέρωση εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, κατασκευαστικών εταιρειών και επιχειρήσεων-προμηθευτών των κ-μ της ΕΕ, σχετικά με τις δυνατότητες συμμετοχής στην υλοποίηση προγραμμάτων εξωτερικής δράσης/αναπτυξιακής βοήθειας της ΕΕ, σε τρίτες χώρες. Τα τομεακά σεμινάρια διοργανώνονται, δύο φορές τον χρόνο, από τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες και τους Οργανισμούς Προώθησης Εμπορίου είκοσι τριών (23) κ-μ της ΕΕ.

Webinar CCIE N.1 - «ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕ Ο COVID-19 ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ -ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ»

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Απονομή Βεβαιώσεων 2ου Σεμιναρίου «Τα Απαραίτητα Βήματα για τη Διαδικασία της Πιστοποίησης Covid Shield»

 

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στο 2ο Σεμινάριο με τίτλο: «Τα Απαραίτητα Βήματα για τη Διαδικασία της Πιστοποίησης Covid Shield», που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας στις 22/06/2020, να προσέλθουν από Τετάρτη 01/07/2020 και ώρες 10.00πμ έως 13.00μμ, στα γραφεία του Επιμελητηρίου (Μητρώο – 1ος όροφος), για να παραλάβουν τις βεβαιώσεις.

( Για την παραλαβή των βεβαιώσεων, απαραίτητη είναι η πληρωμή τις συνδρομής του τρέχοντος έτους 2020, εφόσον υφίσταται )

 

Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο / Webinar ΕΛΛΑΔΑ: Ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Tο στοίχημα της Ελληνικής οικονομίας

 

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Ισραήλ_Απόφαση Υπ. Οικονομικών για απόρριψη πρότασης επιβολής δασμού Antidumping σε ελληνικές εισαγωγές τσιμέντου Portland

Απόφαση Υπ. Οικονομικών για απόρριψη πρότασης επιβολής δασμού Antidumping σε ελληνικές εισαγωγές τσιμέντου Portland στο Ισραήλ

Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικού και κατόπιν ενημέρωσης που λάβαμε από το Γραφείο ΟΕΥ Τελ Αβίβ, σας γνωρίζουμε ότι εξεδόθη απόφαση του Υπουργού Οικονομίας του Ισραήλ κ. Yisrael Katz, με το οποίο απορρίφθηκε η πρόταση του Υπουργού Οικονομικών & Βιομηχανίας της χώρας κ. Amir Peretz για επιβολή νέου δασμού αντιντάμπινγκ ύψους 17,25% σε εισαγωγές τσιμέντου εξ Ελλάδος τύπου Portland.

Ειδικότερα, στο κείμενο της απόφασης, μεταξύ άλλων, αναφέρονται ως βασικοί λόγοι απόρριψης της εν λόγω πρότασης, οι εξής:

- Έλλειψη αιτιώδους συνάφειας μεταξύ των εισαγωγών τσιμέντου τύπου Portland, σε τιμές ντάμπινγκ και της πραγματικής και διαπιστωμένης κατά τη διαδικασία ελέγχου, υπό την Επιτροπή Αντιντάμπινγ, ζημίας στην τοπική βιομηχανία

- Θέματα εξωτερικών σχέσεων του Ισραήλ

- Η ανάγκη να ευνοηθούν συνθήκες ανταγωνισμού στην τοπική αγορά παραγωγής τσιμέντου

- Αύξηση των τιμών τσιμέντου στο Ισραήλ εάν επιβληθεί υψηλότερος δασμός αντιντάμπινγκ, που μοιραία θα επηρέαζε τον βασικό για την ισραηλινή οικονομία κλάδο κατασκευών

- Η εμπέδωση της ισραηλινής εταιρείας Nesher ως αποκλειστικό μονοπώλιο, γεγονός που θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτη διαμόρφωση των τιμών πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβολή φόρου αντιντάμπινγκ, στις εισαγωγές στο Ισραήλ τσιμέντου τύπου Portland από την Ελλάδα και μάλιστα ύψους 17,25%, όπως είχε προταθεί από τον κ. Peretz, θα οδηγούσε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε παντελή αδυναμία συνέχισης των ελληνικών εξαγωγών τσιμέντου

Webinar για τον κλάδο τροφίμων και ποτών σε Ην. Βασιλείο, Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία

 

 • Για Δήλωση Συμμετοχής ΕΔΩ.

 

Ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΒΕΑ για την επίλυση προβλημάτων στις διαδικασίες έγκρισης δανειοδότησης επιχειρήσεων από τις Τράπεζες

Ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΒΕΑ για την επίλυση προβλημάτων στις διαδικασίες έγκρισης δανειοδότησης επιχειρήσεων από τις Τράπεζες

Το ΕΒΕΑ,προχώρησε στη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία, ανεξαιρέτως όλες οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να χρηματοδοτηθούν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

 

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://daneia.acci.gr όλες οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να γνωστοποιούν προβλήματα ή καθυστερήσεις που θεωρούν ότι δεν οφείλονται σε δική τους έλλειψη και κάλυψη των ελάχιστων προϋποθέσεων για την έγκριση ή την εκταμίευση χρηματοδότησης προκειμένου η κάθε περίπτωση ξεχωριστά να αναδεικνύεται και να επιλύεται με τον καλύτερο τρόπο.


Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών
taxisnet, καθώς είναι συνδεδεμένη με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πρόσκληση και Πρόγραμμα webinar " Doing Business with Africa", 14.7.2020

 

Αγαπητά Μέλη, Κυρίες και Κύριοι,

Το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, προσαρμοζόμενο στην εποχή που διανύουμε, η οποία βασίζεται στην επικοινωνία εξ αποστάσεως, και εναρμονισμένο με την ανάγκη για επάνοδο των επιχειρήσεων και ενίσχυση της οικονομίας και των εμπορικών συναλλαγών, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός webinar με θέμα «Doing Business with Africa»με σκοπό την ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων για την κατάσταση των αγορών στις αφρικανικές χώρες και τον τρόπο εισόδου τους σε αυτές με τελικό στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τα αφρικανικά κράτη σε όλους τους τομείς στην μετά-covid-19 εποχή.

Το webinar θα λάβει χώρα την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, στις 14:00 ώρα Ελλάδος, με ομιλητές τους κ.κ.: Γιάννη Κουρκουτά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MrExportToAfrica, Αντώνη Μαυρίδη, Μέλος Δ.Σ. Eλληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου και Απόστολο Μιχαλόπουλο, Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Νότιο Αφρική.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το τηλε-σεμινάριο ΔΩΡΕΑΝ και να θέσουν ερωτήματα στους ομιλητές  πριν και κατά τη διάρκεια του webinar, το οποίο θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνικές πληροφορίες θα δοθούν στους ενδιαφερομένους όταν κατοχυρωθεί η συμμετοχή τους.

Για την συμμετοχή σας πατήστε https://www.eventora.com/el/Events/doing-business-africa

Η εταιρεία που θα θελήσει να υποστηρίξει το webinar ως χορηγός παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μας στο email: info@helafrican-chamber.gr ή στο τηλ. 2107297711.

Λογότυπο της εταιρείας θα παρουσιάζεται σε όλες τις ηλεκτρονικές  επικοινωνίες καθώς και κατά την διάρκεια του webinar.

MEAT PLACE Webcast (24/6): «Ο Κλάδος του Κρέατος στη μετά-κορονοϊό εποχή»

«Ο Κλάδος του Κρέατος στη μετά-κορονοϊό εποχή»

Η διαδικτυακή αυτή συζήτηση, αφορά όλους όσοι εμπλέκονται με τον κλάδο του κρέατος στην Ελλάδα, υλοποιείται υπό την ομπρέλα της O.MIND CREATIVES και έχει ως στόχο να καταγράψει, αλλά και να δώσει τις απαντήσεις εκείνες που ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις που επέβαλε η υγειονομική κρίση που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός (SARS-COV 2) και η ασθένεια COVD-19.

Εισηγητές είναι τέσσερις καταξιωμένοι επαγγελματίες στον τομέα τους:

Ο κ. Γεώργιος Διδάγγελος Γεωπόνος/Γεωργοοικονομολόγος, Χοιροτρόφος και Αντιπρόεδρος του ΣΕΚ και Γ. Γραμματέας της ΕΔΟΚ

Ο κ. Νίκος Κασαλιάς – Κτηνίατρος και Μικροβιολόγος Τροφίμων της Kasalias Food Industry Consultants

Ο κ. Γιώργος Οικονόμου – Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΣΕΒΕΚ

Ο κ. Γιάννης Χατζηγρηγορίου – Κρεοπώλης/Κρεοτέχνης και πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών

Το πάνελ συντονίζει ο Πάνος Κατσαχνιάς – Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης του περιοδικού MEAT PLACE.

Η ψηφιακή συζήτηση θα επικεντρωθεί σε θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τα περιθώρια επίλυσής τους:

 • Στις πρακτικές προσαρμογής της αγοράς στα ακραία δεδομένα, που επέβαλε η κρίση του νέου κορονοϊού.
 • Κρίση ή ευκαιρία η πανδημία του κορονοϊού για την εγχώρια βιομηχανία κρέατος;
 • Η αντιμετώπιση από τον κλάδο της επερχόμενης ύφεσης στην ελληνική οικονομία.
 • Ανοίγονται ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη;
 • Νέοι κανόνες υγιεινής στη βιομηχανική παραγωγή – Αλλάζει κάτι σε σχέση με την έως τώρα πρακτική;
 • Οι αλλαγές (υγειονομικές και άλλες) που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού στην καθημερινότητα των κρεοπωλών.
 • Αλλάζουν τα δεδομένα στην παραγωγή και εμπορία κρέατος οι απώλειες λόγω εστίασης και τουρισμού;
 • Ηλεκτρονικές παραγγελίες και μετατόπιση του βάρους στο delivery;
 • Αναγκαστική στροφή σε νέο αγοραστικό κοινό και νέες αγορές στο εξωτερικό;

Πατήστε εδώ για να να παρακολουθήσετε το WEΒCAST μέσω ZOOM.

Για περισσότερες πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα του περιοδικού MEAT PLACE: www.meatplace.gr, καθώς και την ιστοσελίδα: www.o.mindcreatives.gr της O.MIND CREATIVES.

Ενημέρωση για πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή των «Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας» (European DigitalInnovationHubs - EDIHs)

Αξιότιμες/Αξιότιμοι κυρίες/κύριοι,

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Ψηφιακής Στρατηγικής της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών σας προωθούμε προς ενημέρωσή σας την Κοινή Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και της Γενικής Γραμματείας Εργασίας για την επικείμενη ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία που θα αναδείξει τους ελληνικούς Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας (European Digital Innovation Hubs).

 

 

Αιτήματα ισραηλινών εταιρειών για επιχειρηματική συνεργασία

Αιτήματα ισραηλινών εταιρειών για επιχειρηματική συνεργασία


 

Ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Επιμελητηριών Ισραήλ (FICC) κ. Ze ev Lavie απέστειλε συγκεκριμένες προτάσεις ενδιαφέροντος ισραηλινών εταιρειών για επιχειρηματική συνεργασία.

Ειδικότερα στο συνημμένο έντυπο της FICC περιλαμβάνονται, συνοπτικά, τα κάτωθι αιτήματα των αναφερομένων ισραηλινών εταιρειών. Η επικοινωνία των ενδιαφερομένων γίνεται μέσω της Ομοσπονδίας Εμπορικών Επιμελητηρίων Ισραήλ.

 

Το παρόν θα αναρτηθεί και στην ιστοχώρο Agora.

 

 

 

Απονομή Βεβαιώσεων 1ου Σεμιναρίου «Τα Απαραίτητα Βήματα για τη Διαδικασία της Πιστοποίησης Covid Shield»

 

Απονομή Βεβαιώσεων 1ου Σεμιναρίου «Τα Απαραίτητα Βήματα για τη Διαδικασία της Πιστοποίησης Covid Shield»

 

Την Δευτέρα 22/06/2020 και ώρα 17:00 με 21:00, θα γίνει απονομή βεβαιώσεων του σεμιναρίου το οποίο έγινε στις 12/06/2020 με θέμα: «Τα Απαραίτητα Βήματα για τη Διαδικασία της Πιστοποίησης Covid Shield».

Η απονομή των βεβαιώσεων θα γίνει από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κο. Σωτήριο Γιαννακόπουλο και τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κο. Δημήτριο Παπαλέξη.

Η απονομή των βεβαιώσεων θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας (στον 2ο όροφο του κτιρίου).

 

Δελτίο Τύπου - Επιμελητήριο Λάρισας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτεπάγγελτα Πιστοποιητικά χωρίς οικονομική επιβάρυνση ζητά το Επιμελητήριο Λάρισας για τις άδειες των ασφαλιστών

Το Επιμελητήριο Λάρισας απέστειλε την κάτωθι επιστολή στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

« Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4583/2018-ΦΕΚ 212 Α-18.12.2018, με τον οποίο ενσωματώθηκε στην Ελληνική Νομοθεσία η Οδηγία 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης.01.2016 περί διανομής ασφαλιστικών προϊόντων, οι ανανεώσεις των αδειών που αφορούν τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές πραγματοποιούνται κάθε τρία χρόνια. Για την ανανέωση των αδειών αυτών απαιτείται η κατά περίπτωση υποβολή από τον ασφαλιστικό σύμβουλο συγκεκριμένων δικαιολογητικών. Μεταξύ αυτών από το οικείο Πρωτοδικείο απαιτείται η προσκόμιση των πιστοποιητικών α. περί μη πτώχευσης και μη θέσης αυτού σε αναγκαστική διαχείριση και β. περί μη υποβολής σε στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση.

Η πρακτική της προσκόμισης των ανωτέρω δικαιολογητικών κάθε φορά που απαιτείται η ανανέωση των αδειών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών αποτελεί απίστευτη ταλαιπωρία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, χρονοτριβή πολλών ημερών αναμονής για την έκδοσή τους και την οικονομική επιβάρυνση στην παραλαβή τους. Προς τούτο, στα πλαίσια της ψηφιακής μεταρρύθμισης, της απλούστευσης των διαδικασιών, της μείωσης των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων αιτούμαστε την αναζήτηση αυτεπάγγελτα από το οικείο Επιμελητήριο των δύο ανωτέρω πιστοποιητικών με απώτερο σκοπό την ταχύτητα των συναλλαγών.

Εξάλλου, να σημειωθεί ότι ο ασφαλιστικός κλάδος ήδη ταλαιπωρείται καίρια με τίς ετήσιες επαναπιστοποιήσεις με εξετάσεις πού θεσπίστηκαν από την νέα ευρωπαϊκή οδηγία IDD, αποτελώντας το μοναδικό επάγγελμα που δίνει εξετάσεις κάθε χρόνο, διακινδυνεύοντας την μη ανανέωση της άδειας τους, όπερ σημαίνει ότι τίθεται κίνδυνος να απωλέσουν την εργασία τους και το χαρτοφυλάκιο τους. Επίσης, οι ασφαλιστικοί πράκτορες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και συνεισφέρουν στην οικονομία τού κράτους με πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, δυσβάσταχτες για τούς περισσότερους επαγγελματίες του κλάδου. Aφετέρου δε, είναι πάντα ταμειακά ενήμεροι έναντι του Φορέα μας και στο ΓΕΜΗ και στο Επιμελητήριο, λόγω τήρησης Ειδικού Μητρώου, προκειμένου να τηρηθούν οι διαδικασίες ανανέωσης της άδειάς τους, ως ορίζει ο Νόμος.

Κατόπιν των ανωτέρω, η αναζήτηση αυτεπάγγελτα από το οικείο Επιμελητήριο των δύο ανωτέρω πιστοποιητικών για τις ετήσιες ανανεώσεις των αδειών που αφορούν τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητά σας»

3ο WEBINAR "Doing Business with the Arab World" (Algeria - Lebanon - Oman) - 1 Ιουλίου τ.ε.

Αγαπητά Μέλη

Σε συνέχεια των επιτυχημένων διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) με θέμα Doing Business with the Arab World, το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει το τρίτο webinar την 1η Ιουλίου τ.ε. στις 14:00 (τοπική ώρα Ελλάδος), που θα παρουσιάσει τις αγορές της Αλγερίας, του Λιβάνου και του Ομάν.

Οι τρεις εν λόγω αραβικές χώρες προσφέρουν διαθέτουν μεγάλες και δυναμικές αγορές και προσφέρουν εξαιρετικές επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από τον κ. Ιωάννη Κατσάρα, Σύμβουλο ΟΕΥ Α’ στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλγερία, τον κ. Ιάκωβο Ραφαήλ Κολλάρο, Σύμβουλο ΟΕΥ Α’ στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λίβανο και τον Δρ. Ηλία Νικολακόπουλο, Επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδας στο Ομάν.

Το webinar μπορούν να παρακολουθήσουν μέλη και μη-μέλη του Επιμελητηρίου μας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες. Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα και τεχνικές πληροφορίες θα δοθούν στους ενδιαφερομένους όταν κατοχυρωθεί η συμμετοχή τους.

Για τη φόρμα συμμετοχής, παρακαλούμε ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Δηλώσεων Συμμετοχής: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, στις 14:00

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)