Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Στα € 2 δισ. το κόστος της περαίωσης για εταιρείες
Ημερομηνία: 09/04/2009

Πρόσθετους φόρους ύψους 2,16 δισ. ευρώ έχει βεβαιώσει μέχρι σήμερα ο εισπρακτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών από τις ρυθμίσεις της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2006, αλλά και των ληξιπρόθεσμων χρεών, ενώ συνολικά έχει εισπραχθεί ποσό 1,045 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου, από τη ρύθμιση της περαίωσης έχουν βεβαιωθεί φόροι 1,3 δισ. ευρώ και από αυτή των ληξιπρόθεσμων 860 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν εισπραχθεί ήδη 700 εκατ. ευρώ και 345 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Οσον αφορά ειδικότερα στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων έως τις 30 Ιουνίου, οπότε και λήγει σύμφωνα με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση, θα έχουν κληθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ 415.000 επιτηδευματίες για να παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα της περαίωσης με τους πρόσθετους φόρους που προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, με βάση το χρονοδιάγραμμα των αρμόδιων υπηρεσιών:

* Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κληθούν 175.000 υπόχρεοι για να παραλάβουν τα ειδικά σημειώματα που περιλαμβάνουν φόρους ύψους 840 εκατ. ευρώ.

* Αμέσως μετά το Πάσχα θα κληθούν σταδιακά ακόμη 240.000 επιτηδευματίες που θα πρέπει να καταβάλλουν πρόσθετους φόρους της τάξης του 1,15 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φέρεται ιδιαίτερα ικανοποιημένο από την πορεία των ρυθμίσεων και για το λόγο αυτό ευελπιστεί ότι θα καταστεί δυνατή η επίτευξη του στόχου που προβλέπει την είσπραξη εντός του έτους ποσού 2,3 δισ. ευρώ, που αναμφισβήτητα θα αποτελέσει μια «τονωτική ένεση» για τις εισπράξεις του Δημοσίου και θα συμβάλλει στη στήριξη του κρατικού προϋπολογισμού, οι ανάγκες του οποίου είναι σημαντικά αυξημένες φέτος.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι θα κληθούν να παραλάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης θα έχουν προθεσμία 10 ημερών προκειμένου να το αποδεχθούν και να υπαχθούν στη ρύθμιση.

Επισημαίνεται όμως ότι αν και η προθεσμία για τη ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων λήγει στις 30 Ιουνίου, σε αυτή μπορούν να υπαχθούν και όσοι είχαν λάβει μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου τα ειδικά σημειώματα της περαίωσης, αλλά δεν τα είχαν αποδεχθεί, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υποβάλλουν τη σχετική αίτηση το αργότερο έως και τις 30 Απριλίου.

Αλλά και ο επιτηδευματίας του οποίου υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων και δεν έχει συζητηθεί στο ακροατήριο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, εάν επιθυμεί την περαίωσή της μαζί με τις επόμενες ανέλεγκτες χρήσεις, μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση, αρκεί όμως να υποβάλει την προβλεπόμενη αίτηση το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)