Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
ΧΑΘΗΚΕ ΠΡΟΩΡΑ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ
Ημερομηνία: 11/04/2009

"Το Επιμελητήριο Λάρισας εκφράζει την θλίψη όλου του επιχειρηματικού κόσμου  για τον πρόωρο θάνατο του αγωνιστή  όλης της αγροτιάς αλλά και της χώρας μας, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΑΚΗ .

Ο Γιάννης Πατάκης με τους αγώνες του σημάδεψε θετικά τον αγροτικό και όχι μόνο χώρο, με τις ιδέες του, την αγωνιστικότητα του αλλά και με το ήθος του έδωσε μάχες ανάπτυξης τόσο του αγροτικού χώρου αλλά και της ελληνικής κοινωνίας.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ στους οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια."

Έχασε τελικά τη μάχη που έδινε με σθένος, για πάνω από χρόνο με την επάρατο, χθες το απόγευμα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλεύονταν τον τελευταίο μήνα , ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ με την πλούσια αγωνιστική του δράση.

Ο Γιάννης Πατάκης γεννήθηκε το 1940 στη Νίκαια Λάρισας. Πριν ακόμα τη δικτατορία ασχολήθηκε με το συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών. Ιδιαίτερα, όμως, στη μεταπολιτευτική περίοδο, ο Γιάννης Πατάκης έδωσε όλες τις δυνάμεις του για την ανάπτυξη του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος, το οποίο με την πάλη του συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα κι έστειλε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αγρότης, διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, (από το 1981 «όργωνε» ολόκληρο το νομό Λάρισας) όταν το 2006 αποφάσισε να αποχωρήσει, δίνοντας χώρο σε νέους ανθρώπους. Υπήρξε επίσης νομαρχιακός Σύμβουλος και επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), για αρκετές τετραετίες πρόεδρος της Κοινότητας Νίκαιας, υπήρξε μέλος της ΕΕ της ΓΕΣΑΣΕ και του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, στέλεχος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών και της ΠΑΣΕ για την εκτροπή του Αχελώου.

Εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής το 2001, (ο πρώτος αγρότης-ευρωβουλευτής) με την παραίτηση του Γιάννη Θεωνά, αφού πρώτα υπέβαλε την παραίτησή του από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, δίνοντας τη θέση του στον Δημήτρη Τσιόγκα.

 

 

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)