Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Σήμα κινδύνου για το έλλειμμα από την ΤτΕ
Ημερομηνία: 15/04/2009

Προ της ύφεσης βρίσκεται η ελληνική οικονομία, η οποία αντιμετωπίζει χρόνια και σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα που την οδηγούν σε συνεχή απώλεια ανταγωνιστικότητας, θα τονίζει στην έκθεσή του που δημοσιοποιείται σήμερα, Μ.Τετάρτη ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Προβόπουλος.

Ο κ. Προβόπουλος θα αναθεωρήσει επί τα χείρω τις προβλέψεις του τόσο για τον ρυθμό ανάπτυξης κατά το 2009, που υποχωρεί μήνα με τον μήνα, όσο και για την πορεία του ελλείμματος, που θα ξεπεράσει το 4% του ΑΕΠ.

Κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Το Βήμα, ο κ. Προβόπουλος στην έκθεση που θα ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος που ανακλά στη συνεχή αύξηση του χρέους.

Ο διοικητής της ΤτΕ θα προτείνει τη λήψη μέτρων, όπως ο έλεγχος των μισθολογικών αυξήσεων στον δημόσιο τομέα, ο περιορισμός των προσλήψεων και ο εκσυγχρονισμός των δομών του κράτους, ώστε να τεθούν και πάλι υπό έλεγχο οι δαπάνες.

Επιπλέον, ο κ. Προβόπουλος θα ζητήσει από τους κοινωνικούς εταίρους συναίνεση, τουλάχιστον αυτή την περίοδο της κρίσης, ώστε να μειωθεί το κόστος εργασίας, κάτι που σημαίνει ότι θα προτείνει συγκράτηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.


Newsroom ΔΟΛ

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)