Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας

Την Πέμπτη 20/6/2013 στις 18:30, στο Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και 2η Δράση ΕΚΕ της Τράπεζας Θεσσαλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα περιλαμβάνει στο 2ο μέρος και δημόσια διαβούλευση με τα ενδιαφερόμενα μέρη για την υποβολή προτάσεων, στη θεματική ενότητα «Άνθρωπος», έως 100.000 €.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας ΣΥΝ.Π.Ε., αναγνωρίζοντας τις υποχρεώσεις της απέναντι στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλίας, έχει περιλάβει στο καταστατικό της άρθρο, το οποίο προβλέπει τη διάθεση ποσοστού 2% από τα ετήσια καθαρά κέρδη της – ύστερα από τους φόρους - για σκοπούς που συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκει μέσα από ένα προγραμματισμό δράσεων και συνεργασιών που έχουν σχέση με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), να συμβάλει θετικά στην κοινωνία και παράλληλα να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο έργο της, τόσο για την παροχή υπηρεσιών όσο και για την προστασία του αγαθού που διαχειρίζεται.

Για την προσπάθειά της αυτή, πρόσφατα έλαβε διάκριση στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ευρωπαϊκών Βραβείων ΕΚΕ στην Ελλάδα, ένα νέο θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναγνωρίζει τις καλύτερες πρακτικές στο πεδίο της ΕΚΕ και που ανταποκρίνονται στα κριτήρια συνεργασία, καινοτομία και αποτέλεσμα.
Ύστερα από την επιτυχία που είχε προηγούμενη δράση της στο Νομό Τρικάλων, η Τράπεζα
προσκαλεί
όλους τους φορείς και οργανισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (οργανώσεις - συλλόγους, μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), νομικά πρόσωπα δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου που τελούν υπό την εποπτεία του δημοσίου, φορείς του δημοσίου, δήμους αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη ή ομάδα) που δραστηριοποιούνται στο θεματικό πεδίο “Άνθρωπος” να συμμετάσχουν σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί στη Λάρισα την 20η Ιουνίου 2013, στο Επιμελητήριο Λάρισας και από ώρα 18.30 έως 21.30, προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την νέα πρωτοβουλία της.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η υλοποίηση προτάσεων / σχεδίων δράσης στο θεματικό πεδίο “Άνθρωπος”, οι οποίες θα απαντούν σε συγκεκριμένες προκλήσεις και προτεραιότητες που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

• η καταπολέμηση φτώχειας
• η πρόσβαση όλων σε αξιοπρεπή απασχόληση
• η δημιουργία κέντρων υποστήριξης και συμβουλευτικής (πχ ΑμεΑ, υπερηλίκων, μεταναστών, μονογονεϊκών οικογενειών κ.λπ.)
• η υγεία και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
• η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, ή η επιχειρηματική διαχείριση της γεωργικής παραγωγής
• άλλες

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί από την Τράπεζα ανέρχεται στα 100.000,00€.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στην Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας – κα. Κάβουρα Φυλιώ τηλ. 24310-76104.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)