Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Σύσκεψη για την πρόσβαση ανασφάλιστων στο ΕΣΥ

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 21/1/2014 και ώρα 9μ.μ. στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου το Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με το κοινωνικό ιατρείο - φαρμακείο Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης», θα πραγματοποιήσει κοινή σύσκεψη όλων των φορέων εργαζομένων, συνταξιούχων, επαγγελματιών και ανέργων για να τεθεί με τον πιο εμφατικό τρόπο το θέμα του αποκλεισμού των ανασφάλιστων από το Σύστημα Υγείας και να αναδειχθεί η αναγκαιότητα του συντονισμού όλων των συλλογικοτήτων εργαζομένων, ανέργων, αγροτών και επαγγελματιών, με στόχο την διασφάλιση του δικαιώματος στην υγεία.

Η μεγάλη πλειοψηφία (30% και πλέον) του πληθυσμού, εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές ή εξαιτίας της ανεργίας ή της ανασφάλιστης εργασίας, δεν μπορεί να θεωρήσει βιβλιάρια υγείας και με αυτό τον τρόπο αποκλείεται από το ΕΣΥ και πρέπει να πληρώσει το σύνολο του κόστους νοσηλείας και της φαρμακευτικής αγωγής, που στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά ποσά της τάξεως των χιλιάδων ευρώ.

Για τους ασφαλισμένους επίσης, έχουμε ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή στο κόστος περίθαλψης, αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, βασικά φάρμακα να έχουν τεθεί εκτός λίστας και κάθε λογής χαράτσια, όπως το 1 ευρώ σε κάθε συνταγογράφηση

Αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της υγείας δημιουργούν ένα δραματικό τοπίο. Η εμπορευματοποίηση της υγείας, η απόσυρση του κράτους από την στοιχειώδη ευθύνη να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές υγειονομικές ανάγκες, το κλείσιμο των νοσοκομείων (μεταξύ αυτών και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας) , η κατάργηση τμημάτων, η κατάργηση του ΕΟΠΥΥ, η λειτουργική κατάρρευση των νοσοκομείων λόγω απολύσεων και υποχρηματοδότησης, οδηγούν ταχύτατα στην κατάργηση του δικαιώματος στην Υγεία ως δωρεάν και αναφαίρετου.

Θεωρούμε πως πρέπει να δράσουμε άμεσα και συντονισμένα, για το δικαίωμα στην υγεία, ώστε να επιβάλλουμε μια θεσμική αλλαγή στο θέμα των αποκλεισμών στη περίθαλψη. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)