Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η διοίκηση του ΕΒΕΛ 9/2/2010

Μέτρα στήριξης των πληγέντων επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας από το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών, αλλά και υλοποίηση έργων στη Θεσσαλία που βελτιώνουν υποδομές και επιχειρηματική δραστηριότητα ζήτησαν από τη γενική γραμματέα, Πόπη Γερακούδη, τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας. «Θα πρέπει, κι επιβάλλεται, το κράτος να καταφέρει να απαγκιστρωθεί από τα συμφέροντα των λίγων και να βρεθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι για όλες τις ζημιές, να αποδοθεί δικαιοσύνη και όλες οι ευθύνες», σημείωσαν τα μέλη της διοίκησης.

Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα τελειώσει η ταλαιπωρία όλων, με το μικρότερο δυνατό κόστος, σημείωσαν τα μέλη της διοίκησης του ΕΒΕΛ. Στο υπόμνημα της διοίκησης, ζητείται η λήψη μέτρων και η υλοποίηση έργων στη βάση κατηγοριοποίησης των επιχειρήσεων που επηρεάζονται από την κατάσταση στην κοιλάδα των Τεμπών. Σε πρώτο επίπεδο, υπάρχουν οι επαγγελματίες των Τεμπών που έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, σε δεύτερο, οι επαγγελματίες των δήμων Κάτω Ολύμπου-Ευρυμενών, αλλά και τους επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων, μεταφορών και τουριστικών γραφείων που πλήττονται σε μεγάλο βαθμό, με αυξανόμενες μελλοντικές ζημίες και σε τρίτο επίπεδο, οι επαγγελματίες (κυρίως των παραλίων νομού Λάρισας), οι οποίοι έχουν οφέλη από την αύξηση της κίνησης στις περιοχές τους, λόγω της εκτροπής -που χρειάζονται, όμως ιδιαίτερη προσοχή και στήριξη, όπως σημειώνει το ΕΒΕΛ.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Για τους επιχειρηματίες των Τεμπών, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο χρεωκοπίας και ολικής καταστροφής, σύμφωνα με το υπόμνημα του ΕΒΕΛ, θα πρέπει να εξεταστεί η ένταξή τους κατά προτεραιότητα σε προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, να δρομολογηθούν ασφαλιστικές και φορολογικές ρυθμίσεις χρεών, να ασκηθεί πίεση προς τις τράπεζες να παγώσουν οφειλές ή να μετατοπιστεί ο χρόνος καταβολής των δόσεων και, τέλος, να ενταχθούν αυτές οι επιχειρήσεις στις ευνοϊκές διατάξεις νόμων για πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Με βάση τη διοίκηση του ΕΒΕΛ, οι επαγγελματίες στους δήμους Κ. Ολύμπου και Ευρυμενών είναι αντιμέτωποι με συνεχείς ακυρώσεις κρατήσεων για την εαρινή σεζόν, καθώς οι περιοχές που δραστηριοποιούνται είναι απρόσιτες στους επισκέπτες. Θα πρέπει να «πριμοδοτηθεί» ο νομός Λάρισας, μέσω προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, παράλληλα θα πρέπει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ μελέτες που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή (Δέλτα Πηνειού, σύνδεση Στομίου, Πιερίας, κοίτη Πηνειού (Ομόλιο), ενώ είναι εξαιρετικά κρίσιμη η αποπεράτωση όλων των ημιτελών παραδρόμων, που σήμερα λειτουργούν ως κεντρικές οδικές συνδέσεις, αναφέρεται στο υπόμνημα. Επιπλέον, η διοίκηση του ΕΒΕΛ ζητά να επιτραπεί η διέλευση λεωφορείων και τουριστικών λεωφορείων από τον παραλιακό δρόμο, καθώς η εκτροπή τους από το δρόμο της Κοζάνης κρίνεται επικίνδυνη και καταστροφική -να σημειωθεί ότι το πρόβλημα αυτό έχει αντίκτυπο και στις επιχειρήσεις (τουριστικές και μεταφορικές) και της Μακεδονίας.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Το θέμα των υποδομών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων για τα παράλια του νομού Λάρισας. Όπως αναφέρεται στο υπόμνημα της διοίκησης του ΕΒΕΛ, απαιτείται η δημιουργία αγροτικού παράδρομου Λάρισας-Αγιάς, η ανακατασκευή και διόρθωση του κόμβου Αγιάς, η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, η παροχή εγγύησης για την αποκατάσταση των δρόμων με το τέλος λειτουργίας της παράκαμψης και επιπλέον, η δημιουργία χώρων στάθμευσης και WC σε όλη τη διαδρομή της εκτροπής.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)