Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Οι «Χοηφόρες» του Αισχύλου από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας
Ημερομηνία: 07/04/2009

Έπειτα από 17 χρόνια, το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας - «Θεσσαλικό Θέατρο» θα επαναλάβει από τις 3 Ιουλίου την τραγωδία του Αισχύλου Χοηφόρες.

Η παράσταση πρωτοπαίχτηκε το 1992 στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, στην Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία καθώς θεωρήθηκε ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνικές προτάσεις στην αρχαία τραγωδία.

Οι Χοηφόρες, το δεύτερο δράμα της τριλογίας του Αισχύλου «Ορέστειας», φέτος θα παιχθεί σε μετάφραση, σκηνοθεσία και χορογραφία του Κώστα Τσιάνου, με την Λυδία Κονιόρδου στο ρόλο της Ηλέκτρας και της Κλυταιμνήστρας. Τον Ορέστη θα ερμηνεύσει ο Νίκος Ψαρράς.

Η παράσταση σηματοδοτεί την επιστροφή, μετά από 11 χρόνια, του Κώστα Τσιάνου στο Θεσσαλικό Θέατρο.

Την ίδια επιστροφή κάνει και η Λυδία Κονιόρδου, η οποία με τη συμμετοχή της σε παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας του «Θεσσαλικού» με σκηνοθέτη τον Κώστα Τσιάνο, έχει αναδειχθεί σε μία από τις σημαντικότερες τραγωδούς μας.

Τα εξαιρετικά κοστούμια, που έχουν παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική θα είναι και πάλι της Ιωάννας Παπαντωνίου.

Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στις 3 Ιουλίου στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Θα ακολουθήσει περιοδεία στην Κύπρο και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Πηγή: www.in.gr

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)