Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Διαδικτυακός επιχειρηματικός διαγωνισμός- Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας
Ημερομηνία: 07/12/2008

«Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας»

 

"Ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας των διαδικτυακών επιχειρηματικών διαγωνισμών στα πλαίσια του εργου των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας που θα λάβει χώρα έως 28/12/2008 στην ηλεκτρονική διέυθυνση "http://games.thirides.gr/"

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η λειτουργία τριών (3) τύπων επιχειρηματικών διαγωνισμών, διαφορετικών επιπέδων και χαρακτηριστικών, ώστε να καλύπτουν το ηλικιακό εύρος των νέων στους οποίους απευθύνεται το έργο, μέσω του Διαδικτύου (Internet).

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τρεις τύποι επιχειρηματικών παιγνίων ως εξής:

Ένας τύπος παιχνιδιού για τους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ένας τύπος παιχνιδιού για τους μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ένας τύπος παιχνιδιού για φοιτητές και νέους αποφοίτους.

Οι παραπάνω τύποι διαγωνισμών θα διαφοροποιούνται στις απαιτήσεις τους αναλόγως της ηλικίας και δυνατοτήτων των συμμετεχόντων και σκοπό θα έχουν να προσφέρουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα της εξοικείωσης με τις πρακτικές σε θέματα επιχειρηματικότητας. Από λειτουργική άποψη οι συμμετέχοντες σε ένα διαγωνισμό, είτε αυτόνομα είτε ως ομάδες, θα αναλαμβάνουν το σχεδιασμό, την ίδρυση, τη θέση σε λειτουργία και ακολούθως τη στρατηγική διοίκηση μίας εικονικής εταιρίας μέσα σε ένα εικονικό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα έχει αναπτυχθεί σε διαδικτυακό επίπεδο.

Με τον όρο εικονικές επιχειρήσεις προσδιορίζονται επιχειρήσεις εξομοίωσης οικονομικής δραστηριότητας, όπου οι συμμετέχοντες, εργαζόμενοι σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο μίας υποθετικής επιχείρησης αναπαριστούν διαδικασίες, εντολές, διαδρομές και αντικείμενα που αντιστοιχούν σε μία πραγματική επιχείρηση, όντας σε άμεση αλληλεπίδραση με το επιχειρηματικό περιβάλλον. Τέλος, οι διαγωνισμοί θα βασίζονται σε σύγχρονες διαδικασίες εκμάθησης, που να προσδίδουν αρχικά εξοικείωση με το επιχειρηματικό περιβάλλον και στη συνέχεια εξάσκηση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων καθώς και στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Οδηγίες χρήσης, συχνές ερωτήσεις και υποστήριξη στη διαδικασία του παιχνιδιού θα βρείτε στις ιστοσελίδες του http://games.thirides.gr/


Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες"

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)