Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Στα 739,56 € το μήνα η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας
Ημερομηνία: 05/05/2009

Αναπροσαρμόσθηκε από την 1η Μαΐου 2009 η Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας που παρέχει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού στις μητέρες που βρίσκονται σε εξάμηνη άδεια μητρότητας του άρθρου 142 του νόμου 3655 του 2008.

Σημειώνεται ότι το ύψος της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας ακολουθεί τις αυξήσεις της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Έτσι, από την 1η Μαΐου το ύψος της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας θα ανέρχεται στα 739,56 ευρώ το μήνα, για τις δικαιούχους που κατά την έναρξη της εξάμηνης άδειας απασχολούνταν με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Δικαιούχοι της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, είναι οι μητέρες, που πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις,

2. Έχουν ενεργή εργασιακή σχέση οποιασδήποτε μορφής (ορισμένου ή αορίστου χρόνου),

3. Είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και

4. Υπάγονται στο άρθρο 9 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ετών 2004-2005.

Οι δικαιούχοι πρέπει επίσης να έχουν λάβει επίδομα μητρότητας από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Ημερομηνία έναρξης της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας ορίζεται η επομένη της λήξης της άδειας κυοφορίας-λοχείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή και της κανονικής αδείας (εφόσον αυτό είναι απαραίτητο με βάση τις ετήσιες προθεσμίες για την χορήγησή της) ή και της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας που προβλέπεται από το άρθρο 9 της ΕΓΣΣΕ των ετών 2004-2005.

Σημειώνεται ότι κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του νόμου συνολικά 18.000 νέες μητέρες έλαβαν την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας από τον ΟΑΕΔ που διέθεσε αντίστοιχα, 72 εκατομμύρια ευρώ συνολικά για τη χρηματοδότηση του μέτρου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)