Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Ζήτημα αντισυνταγματικότητας της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους εγείρει το ΣτΕ
Ημερομηνία: 15/08/2009

Παραπέμπεται στην Ολομέλεια
Ζήτημα αντισυνταγματικότητας της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους εγείρει το ΣτΕ

ΑΠΕ
Το θέμα έχει δημιουργήσει εμπλοκή σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων
Αθήνα

Η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους προσκρούει στο Σύνταγμα φέρεται να αναφέρει σε εισήγηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας και το μείζον θέμα παραπέμπεται προς τελική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, στην εισήγηση του Ε΄ Τμήματος διατυπώνεται η άποψη ότι η «τακτοποίηση» αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στο νόμο 1337 του 1983 (νόμος Τρίτση) που απαγορεύει τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών.

Στο μεταξύ, ακόμα και οι πολίτες που έχουν ήδη καταβάλει το πρόστιμο τακτοποίησης για τους ημιυπαίθριους, σύμφωνα με την απόφαση του ΠΕΧΩΔΕ, δεν μπορούν να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους, καθώς οι συμβολαιογράφοι επιμένουν πως οι ημιυπαίθριοι χώροι παραμένουν αυθαίρετα κτίσματα και μετά την πληρωμή των προστίμων και γι΄ αυτό αρνούνται να υπογράψουν συμβόλαια για τη μεταβίβασή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους τον Σεπτέμβριο, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας πρόκειται να κρίνει αμετάκλητα γι΄ αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που έχει δημιουργήσει εμπλοκή σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Newsroom ΔΟΛ

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)