Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Βιομηχανία πλαστών τιμολογίων ανακαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία: 12/05/2009

Βιομηχανία έκδοσης εικονικών και πλαστών τιμολογίων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, είχε στήσει φορολογούμενος στη Θεσσαλονίκη με τη δημιουργία 12 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία μελανιών για εκτυπωτές και αναλώσιμα υλικά ηλεκτρονικών υπολογιστών και φωτογραφικών ειδών.

Ως επικεφαλής των επιχειρήσεων αυτών είχαν τοποθετηθεί από τον συγκεκριμένο φορολογούμενο δώδεκα άλλα πρόσωπα «αχυράνθρωποι», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

Συνολικά, οι επιχειρήσεις αυτές εξέδωσαν εικονικά και πλαστά τιμολόγια συνολικής αξίας 44 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ αξίας 7,3 εκατ. ευρώ και με εκτιμώμενα πρόστιμα 88 εκατ. ευρώ του κώδικα βιβλίων και στοιχείων και 22 εκατ. ευρώ για το ΦΠΑ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζει την εξής ιδιαιτερότητα: εκδίδονται από εταιρίες, στις οποίες πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι ή διαχειριστές είναι «αχυράνθρωποι» ενός συγκεκριμένου προσώπου το οποίο παραμένει αφανές. Στις περισσότερες περιπτώσεις όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, είναι κυρίως συνταξιούχοι και παλιννοστούντες, οι οποίοι είναι «καθαροί» στις αρμόδιες ΔΟΥ και στον Τειρεσία και έτσι έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν μπλοκ επιταγών. Αμείβονται δε συνήθως, με ποσό που κυμαίνεται από 1.500 έως 3.000 ευρώ το μήνα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση 75χρονου συνταξιούχου, ο οποίος ήταν ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος τα τελευταία δυο χρόνια πέντε ελληνικών εταιριών και δυο κυπριακών off shore. Το υπουργείο σημειώνει ότι, στο στόχαστρο της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων είναι όλα τα εμπλεκόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα που υποστηρίζουν αυτές τις εταιρίες, όπως δικηγόροι, λογιστές και φοροτεχνικοί.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)