Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Μαγνησία: Ζητούν «πράσινο» Μεσογειακό χωριό ενόψει των αγώνων του 2013
Ημερομηνία: 14/04/2009

Μαγνησία: Ζητούν «πράσινο» Μεσογειακό χωριό ενόψει των αγώνων του 2013
14 Απριλίου 2009, 16:47

Τη δημιουργία του Μεσογειακού Χωριού στα πρότυπα της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και των πράσινων κατασκευών ζητούν με επιστολή τους στον υπουργό Εσωτερικών, την Βουλή και τους βουλευτές Μαγνησίας, ο Νομάρχης κ. Απόστολος Παπατόλιας και φορείς του Νομού. 

Ενόψει της διοργάνωσης  των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τις πόλεις του Βόλου και της Λάρισας, πρόκειται να κατασκευαστεί στο Βόλο το Μεσογειακό Χωριό,  στο χώρο του παλιού εργοστασίου της Βαμβακουργίας.

Η βιοκλιματική μελέτη των κτιρίων, εγγυάται τη διαμόρφωση κατάλληλων  εσωτερικών  κλιματολογικών συνθηκών  για όλες τις εποχές του χρόνου, περιορίζοντας συγχρόνως  την κατανάλωση ενέργειας, με όλα τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με την  επιστολή, ο ΟΕΚ έχει ήδη προγραμματίσει να κατασκευάσει τα κτίρια όπου  θα στεγαστούν  οι  υπηρεσίες του σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, τηρώντας τις αρχές και τις προδιαγραφές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

Οι φορείς της περιοχής ζητούν να υπάρξει ανάλογη μέριμνα και για το Μεσογειακό χωριό με την ελπίδα ότι δεν θα αποτελέσει ένα αντίγραφο του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνα.

Πηγή : http://www.protothema.gr/content-perivallon.php?id=29129

 

 

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)