Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Η Sun στα χέρια της Oracle και άλλα μεγάλα deals εν μέσω κρίσης
Ημερομηνία: 20/04/2009

Του Παναγιώτη Γκρουμούτη

Την ίδια ώρα η που οι αγορές αδημονούν για τα εταιρικά αποτελέσματα έρχονται να προστεθούν στη σχετική αισιοδοξία μερικές «τρανταχτές» ειδήσεις από το μέτωπο των επιχειρήσεων. Τα τελευταία 24ωρα οι ειδήσεις μεγάλων εξαγορών στην αμερικανική αγορά έρχονται ... βροχηδόν!

Σήμερα ήταν η σειρά της Oracle Corp. να ανακοινώσει την εξαγορά της Sun Microsystems Inc. έναντι ποσού 7,4 δις δολαρίων, λίγες μόνον ημέρες μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Sun, της μεγάλης εταιρίας κατασκευής software και servers με τον κολοσσό της International Business Machines Corp.(ΙΒΜ).

Η εξαγορά της Sun από την Oracle προσφέρει στην τελευταία αυξημένο μερίδιο αγοράς και την εδραιώνει στη δεύτερη θέση - διεθνώς - στον κλάδο του software. Τώρα η εταιρία έχει πλέον στην κατοχή της και το προϊόν - έμβλημα της Sun, την τεχνολογία Java, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο εξωπραγματικό ποσό (συνολικά 34,5 δις δολάρια) που έχει ξοδέψει από το 2005 μέχρι σήμερα η Oracle σε εξαγορές ομοειδών εταιριών παγκοσμίως.

Ώρες νωρίτερα η PepsiCo ανακοίνωσε την εξαγορά δύο θυγατρικών της εταιριών εμφιάλωσης έναντι ποσού 6 δις δολαρίων. Ο λόγος για τις Pepsi Bottling Group και PepsiAmericas, τις δύο μεγαλύτερες εταιρίες εμφιάλωσης στη Βόρεια Αμερική.

Αλλά και στο χώρο των φαρκαμοβιομηχανιών, εκεί όπου τους τελευταίους μήνες οι εξαγορές εταιριών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, σήμερα ήταν η σειρά της δεύτερης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας παγκοσμίως, της GlaxoSmithKline Plc, να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρία Stiefel Laboratories, μια εξειδικευμένη στην παραγωγή προϊόντων για το δέρμα εταιρία, έναντι ποσού 3,6 δις δολαρίων. Κι έπεται συνέχεια ...

ΠΗΓΗ- ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  http://www.protothema.gr/content.php?id=29581

 

 

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)