Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Ρύθμιση για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία
Ημερομηνία: 13/03/2009

Σύσκεψη για τη μείωση των τιμών φυσικού αερίου στις ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μουσουρούλη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑ κ. Μ. Παπαγεωργίου ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕ κ. Θωμαδάκης καθώς και ανώτερα στελέχη των 3 Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το ζήτημα που είχε ανακύψει με την αυξημένη τιμή πώλησης φυσικού αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές των περιοχών της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, ζήτημα που οφείλεται στις συμβάσεις σχετικά με την τιμολόγηση του φυσικού αερίου που είχαν υπογραφεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, οι οποίες δεσμεύουν μακροχρόνια το ελληνικό δημόσιο και τους ιδιώτες επενδυτές. Ως γνωστόν, υπάρχουν διαφορές στο σύστημα τιμολόγησης μεταξύ Αθήνας, αφενός, και Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, αφετέρου.

Με βάση τα αποτελέσματα της σύσκεψης, με σημερινή της απόφαση, η ΔΕΠΑ, προωθεί ειδική ρύθμιση με την οποία επιτυγχάνεται ταχύτερη μείωση των τιμών πώλησης φυσικού αερίου στους οικιακούς καταναλωτές των περιοχών Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας. Η μείωση αυτή θα είναι επιπλέον της μείωσης που ήδη αρχίζει να καταγράφεται στα τιμολόγια λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο προβλέπεται συνολική μείωση της τάξης του 20%, σε σχέση με τον Ιανουάριο 2009.

Συμφωνήθηκε επίσης η έναρξη διαλόγου, υπό το συντονισμό της ΡΑΕ, για την διερεύνηση των δυνατοτήτων για την επικαιροποίηση του ισχύοντος πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των 3 υφιστάμενων ΕΠΑ, για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πάγια πολιτική του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η περαιτέρω ενίσχυση του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, πολιτική η οποία αποδεικνύεται από τις επενδύσεις και το συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου, ο οποίος έχει ως στόχο οι χρήστες φυσικού αερίου στη χώρα μας το 2010 να φτάσουν το 1 εκατομμύριο.

 

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)