Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Επιχειρηματική αποστολή Σέρβων επιχειρηματίων στο Επιμελητήριο Λάρισας
Ημερομηνία: 16/04/2009

Την επιχειρηματική αποστολή από το περιφερειακό Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης Leskovac της Νότιας Σερβίας υποδέχθηκε χθες το πρωί η διοίκηση και μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εδώ και αρκετές εβδομάδες συνάντησης.


Κύριος στόχος της αποστολής ήταν η δημιουργία εμπορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο περιοχών, καθώς και η ανίχνευση δυνατοτήτων σύναψης συνεργασιών με τοπικούς επιχειρηματίες.
Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο πρόεδρος, Goran Jovic και η γενική γραμματέας, Marina Andjelkovic, του Επιμελητηρίου Leskovac, καθως και ο Δήμαρχος της πόλης ΒΡΑΝΙΑ ενώ την αποστολή συνόδευσαν ο εμπορικός ακόλουθος της ΣΕΡΒΙΑΣ όπως και ο πρόξενος της ίδιας χώρας στην Θεσσαλονίκη.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη σερβική αποστολή δραστηριοποιούνται στους τομείς κλωστοϋφαντουργίας, παραγωγή υποδημάτων, παραγωγή προϊόντων κοσμητικής, ιατρικών, καλλυντικών για βρέφη, παραγωγή ξυλείας, παραγωγή ζωοτροφών, επεξεργασία γάλακτος, παραγωγή και εμπόριο δομικών υλικών, παραγωγή φούρνων γκαζιού.

Μεταξύ των δυο επιμελητηρίων υπογράφει πρωτόκολλο συνεργασίας το οποίο προσδιορίζει κοινές δράσεις προς όφελος των επιχειρηματιών των δυο περιοχών.

Σε σύντομη δήλωση του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ.ΔΗΜ. ΓΚΟΥΝΤΟΠΟΥΛΟΣ τόνισε :
« Στα πλαίσια της προώθησης και προβολής των τοπικών μας προϊόντων , το επιμελητήριο αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες με επιμελητήρια και αναπτυξιακούς φορείς χωρών με ενδιαφέρον για μας.
Με τα σέρβικα επιμελητήρια διατηρούμε μια μακροχρόνια συνεργασία η οποία έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα.
Σήμερα υπογράψαμε ένα πρωτόκολλο συνεργασίας με το επιμελητήριο του Leskovac μιας πόλης και περιοχής με τα ίδια χαρακτηριστικά με τα δικά μας.
Θεωρώ ότι η συνεργασία αυτή θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους επιχειρηματίες».

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)