Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
ΥΠΑΝ: 15 νέα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας
Ημερομηνία: 06/04/2009

Την προκήρυξη τουλάχιστον 15 νέων προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότηας, μέσω κοινοτικών κονδυλίων, σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως έκανε γνωστό χθες ο υφυπουγός Ανάπτυξης Ι. Μπούγας στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων.

Οπως είπε ο υφυπουργός, εκτός του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ το οποίο σημείωσε επιτυχία και ήδη εξετάζονται τρόποι συνέχισής του μέσω του νέου επιχειρησιακού προγράμματος ΕΠΑΝ ΙΙ, προωθούνται σημαντικές νέες δράσεις με στόχο την κάλυψη ποσού 1,3 δισ. της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος εντός του έτους.

Ηδη, προκηρύχθηκαν τα νέα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού και τα κουπόνια καινοτομίας για ΜμΕ.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν δράσεις προώθησης της «πράσινης ενέργειας», όπως το πρόγραμμα για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας ιδιόκτητων κτιρίων και το πρόγραμμα απόσυρσης ενεργοβόρων συσκευών, ενώ έπονται στο προσεχές διάστημα άλλα 15 νέα προγράμματα.

Αναφερόμενος στο θέμα της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ο υφυπουργός υπογράμμισε: «Ζητούμενο δεν μπορεί να είναι μόνο η δανειακή υποστήριξη των επιχειρήσεων. Για αυτό προσανατολιζόμαστε και σχεδιάζουμε και νέους τρόπους χρηματοδοτικής ενίσχυσης, με σκοπό ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα των επιχειρήσεων, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικές στη νέα εποχή που έρχεται μετά την κρίση».

Επίσης ο κ. Μπούγας τόνισε ότι βασική παράμετρος της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης για να ξεπεραστεί το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, αποτελεί η εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα και η συνεχής αναβάθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε, και προκειμένου να περιοριστούν οι δαπάνες του δημοσίου, εντείνονται οι προσπάθειες για δραστικό εξορθολογισμό της λειτουργίας του, με δραστικές καταργήσεις ή συγχωνεύσεις ώστε το κράτος να έχει παρουσία, μόνο όπου αυτό είναι πραγματικά αναγκαίο. Παράλληλα, προωθούνται μία σειρά μέτρων για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως η άμεση υλοποίηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και η ευρεία μεταρρύθμιση για την απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης εταιρειών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)