Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΠλοήγησηςΕπικοινωνία
Είσοδος Μελών
Γρήγορη Αναζήτηση
Παπακυριαζή 44
TK 41222, Λάρισα

τηλ: 2410 255388
φαξ: 2410 257522
email:
Ηλεκρονικές Υπηρεσίες Εγγραφή Μέλους Προσφορές – Ζητήσεις Εκθέσεις Προκηρύξεις Forum Χάρτης Πλοήγησης Επικοινωνία
Μεσογειακοί Αγώνες του 2013- Φιλοξενούνται στο ΒΟΛΟ και τη ΛΑΡΙΣΑ

Μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση θα φιλοξενήσει η χώρα μας, η οποία ανέλαβε τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από κοινού στο Βόλο και τη Λάρισα, η υποψηφιότητα των οποίων υπερίσχυσε της κροατικής Ριέκα, στην ψηφοφορία που έγινε στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

 Οι Μεσογειακοί Αγώνες,  διεξάγονται με τη συμμετοχή των αθλητών των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της λεκάνης της Μεσογείου, οι οποίοι αγωνίζονται σε ατομικά ή ομαδικά αγωνίσματα.

Οι αθλητές αγωνίζονται σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς της ΔΕΜΑ, όπως έχουν καθιερωθεί με τη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκομένων Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες, διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, κατά το έτος που ακολουθεί το έτος τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι πρώτοι Μεσογειακοί Αγώνες διεξήχθησαν το 1951, με πρωτοβουλία του Mohammed Taher Pacha, προέδρου της Αιγυπτιακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο ρόλος της ΔΕΜΑ(Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων) είναι η προώθηση του αθλητισμού και του Ολυμπισμού στις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή στη πολυτάραχη αλλά και συνάμα ιστορική ζώνη της Μεσογείου. Συγκεντρώνουν την αθλητική νεολαία από 22 χώρες και από τρεις διαφορετικές Ηπείρους. (Ευρώπη,Αφρική,Ασία)

 


 

Λογότυπο αγώνων
Λογότυπο αγώνων
Ημι-Μεσογειάδα και βλέπουμε…
 Περικοπές κατά 50% στα έργα και μεταφορά των κωπηλατικών αγώνων από την Κάρλα (κάτι που σημαίνει ότι δεν θα γίνει το κωπηλατοδρόμιο της Κάρλας) στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Σχοινιά περιλαμβάνει η απόρρητη έκθεση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή στον υπουργό Πολιτισμού Παναγιώτη Γερουλάνο για τους Μεσογειακούς Αγώνες και την οποία φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Ε».
Μεσογειακοί Αγώνες-Δελτίο τύπου 20-6-2009
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας σχολιάζοντας την προχθεσινή συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής τον νόμο για τους ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2013 έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Η προχθεσινή συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή και οι θέσεις που εκφράστηκαν σε αυτή για τους Μεσογειακούς αγώνες του 2013 δικαιώνει απόλυτα τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει δημόσια στις αρχές Φεβρουαρίου 

 

Ημ/νία: 14/04/2009
Μαγνησία: Ζητούν «πράσινο» Μεσογειακό χωριό ενόψει των αγώνων του 2013

Τη δημιουργία του Μεσογειακού Χωριού στα πρότυπα της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και των πράσινων κατασκευών ζητούν με επιστολή τους στον υπουργό Εσωτερικών, την Βουλή και τους βουλευτές Μαγνησίας, ο Νομάρχης κ. Απόστολος Παπατόλιας και φορείς του Νομού.
 

Ξέχασαν τους Μεσογειακούς Αγώνες

Είμαι μέλος μιας οργανωτικής επιτροπής η οποία δεν έχει συνεδριάσει ουσιαστικά ποτέ και ούτε έχει ενημερωθεί ποτέ για την πορεία των έργων των Μεσογειακών αγώνων του 2013.

Η όποια ενημέρωση μας προέρχεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μόνο.

Βέβαια από πλευράς της κυβέρνησης έχει οριστεί εκτελεστική επιτροπή η οποία μέχρι σήμερα έχει πάρει τις αποφάσεις της.

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων
Δεν υπάρχουν Δραστηριότητες
Δείτε όλες τις δραστηριότητες
Πίνακας Ανακοινώσεων
Δεν υπάρχουν Ανακοινώσεις
Δείτε όλες τις ανακοινώσεις
Δημοσκόπηση
“Καμία δημοσκόπηση που μπορείτε να συμμετέχετε δεν είναι διαθέσιμη την στιγμή αυτή.„
Αρχείο δημοσκοπήσεων
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)