Συνάντηση του Συλλόγου Ιατρών του Παν.Νοσοκομείου με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου
ΛΑΡΙΣΑ 19/02/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Ενημερωτική συνάντηση είχε χθες ο Σύλλογος Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Ο κ. Μπαριώτας Κ. και η κα. Κουρσούμη Πόπη, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου αντίστοιχα, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. ΓΚΟΥΝΤΟΠΟΥΛΟ για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δυο νοσοκομεία της πόλης μας, σε επίπεδο υποδομών, ιατρικών υλικών, για τα προβλήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κυρίως όμως επικέντρωσαν την ενημέρωσή τους στη συνειδητή προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του εθνικού συστήματος υγείας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου εξέφρασε την στήριξη του αγώνα τους εκ μέρους του επιμελητηριακού θεσμού τονίζοντας τα παρακάτω:

- Το Επιμελητήριο Λάρισας θεωρεί ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της  υγείας αποτελεί βασική παράμετρο της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

- Ο χαρακτήρας αυτός θα πρέπει όχι μόνο να στηριχτεί θεσμικά και οικονομικά αλλά και σε κάθε επίπεδο.

- Οι οποιεσδήποτε προσπάθειες συνειδητής ή ασυνείδητης υποβάθμισής του υπέρ της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα θα καταστίσουν το υπέρτατο δικαίωμα νοσηλείας και θεραπείας των πολιτών της χώρας μας, αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης και δικαίωμα των λίγων εχόντων ιδιαίτερα σήμερα.

- Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει το θεσμό της δημοσίας υγείας  με κάθε τρόπο και μέσο.

Είναι αδιανόητο σήμερα να υπάρχουν ελλείψεις ιατρικών και φαρμακευτικών υλικών, γιατροί που να αμείβονται με μισθούς των 800 και 1000 ευρώ, ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου τόνισε ότι «η τοπική κοινωνία και οι φορείς της έδωσαν σημαντικές μάχες για να λειτουργήσει το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και για να αναβαθμιστεί το Κουτλιμπάνειο νοσοκομείο της Λάρισας. Οποιαδήποτε υποβάθμιση όχι μόνο των δυο αυτών νοσοκομείων αλλά και συνολικά του εθνικού συστήματος υγείας μάς βρίσκει αντίθετους .

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Ιατρών στην κατεύθυνση αυτή».

Το περιεχόμενο εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας