Στήριξη των επιχειρήσεων που συμμετέχουν με τον ΟΠΕ στη Διεθνή Έκθεση Summer Fancy Food Show - Νέα Υόρκη
Ημερομηνία: 06/04/2009

Η διοίκηση του ΟΠΕ απόφασισε να στηρίξει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν με τον ΟΠΕ στη Διεθνή Έκθεση Summer Fancy Food Show - Νέα Υόρκη, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-30.6.2009 στη Νέα Υόρκη μειώνοντας περαιτέρω το κόστος συμμετοχής από 510€ ανά τ.μ. σε 300 € ανά τ.μ. Συνεπώς το κόστος για ένα booth (9,3 τ.μ.) διαμορφώνεται από 4.734,00€ σε 2.790 €.

Εκτιμάται ότι η συνέχιση της παρουσίας των επιχειρήσεων στο εξωτερικό δεν πρέπει να διακοπεί, λόγω της κρίσης. Αντίθετα θα είναι προς όφελός των επιχειρήσεων να είναι παρούσες και να αξιοποιούν κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται για επαφές και δικτύωση τους με επιχειρήσεις του εξωτερικού, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση η Διεθνής Έκθεση Summer Fancy Food Show, που αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση τροφίμων στις ΗΠΑ και προσελκύει 22.500 αγοραστές και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο με τη συμμετοχή πλέον των 2.500 εκθετών από 81 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η κατανάλωση τροφίμων στις ΗΠΑ δεν έχει μειωθεί, απλώς έχει διαφοροποιηθεί ο τρόπος κατανάλωσης δηλ. η κατανάλωση τροφίμων, λόγω της κρίσης, γίνεται περισσότερο στο σπίτι αντί στο εστιατόριο.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ανωτέρω Έκθεση καλούνται για την έγκαιρη προετοιμασία της συμμετοχής και την εξασφάλιση οικονομιών κλίμακας, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009- ημερομηνία που ισχύει η προαναφερθείσα τιμή- και δώσουν το αντίστοιχο ποσό προκαταβολής (αρμόδια επικοινωνίας κα Φρέζη Μαχαίρα, τηλ. 210- 9982133).

Το περιεχόμενο εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας