Εγκρίθηκε η επιχορήγηση 1,2 εκ. ευρώ για προβολή των ελληνικών προϊόντων
Ημερομηνία: 08/04/2009

Tη χρηματοδότηση 67 επιχειρησιακών σχεδίων συνολικής δαπάνης 1.680.091 ευρώ, με επιχορήγηση 1.221.660 ευρώ, που αφορούν την προβολή και την προώθηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας στις μεγάλες διεθνείς αγορές, ενέκρινε με απόφασή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης.

Πρόκειται για πρωτοποριακές δραστηριότητες στον τομέα των τροφίμων και των ποτών, οι οποίες υλοποιούνται από πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιφέρεια και συλλογικούς φορείς στους τομείς της εμπορίας και μεταποίησης των γεωργικών προϊόντων.

Τα 67 επιχειρησιακά σχέδια (που αφορούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως της Πελοποννήσου, της Κρήτης, των νησιών του Αιγαίου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου κ.ά.) αποτελούν ένα μέρος, από το σύνολο ανάλογων δράσεων, που έχει αποφασίσει να προωθήσει και να χρηματοδοτήσει το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης δήλωσε τα εξής:

«Στο Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουμε θέσει ως πρωταρχικό στόχο της στρατηγικής μας τη βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τις δυνατότητες για εξαγωγές μέσα στις σύγχρονες διεθνείς συνθήκες. Προς τον σκοπό αυτό χαράσσονται συντονισμένες πολιτικές, όπως για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών μας προϊόντων. Υπηρετούμε τον στόχο αυτό με σταθερότητα και αποφασιστικότητα.

Το πρόγραμμα αυτό, όπως και άλλα που θα ακολουθήσουν, εντάσσεται στην προσπάθεια για την προώθηση των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις μεγάλες διεθνείς αγορές».

Πηγή: express.gr

Το περιεχόμενο εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας