11/3/2009-Συμμετοχή στην 20η Διεθνή Έκθεση Detrop 2009 και στην 2η Oenos 2009
ΛΑΡΙΣΑ 11/03/2009

 

Τις πύλες της έκλεισε στις 9-3-2009 η 20η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών Μηχανημάτων και εξοπλισμού Detrop που πραγματοποιήθηκε από τη Helexpo παράλληλα με τη 2η Διεθνή Έκθεση Οίνου "Oenos 2009" και τη 2η Έκθεση Βιολογικών προϊόντων "Biologica 2009" από 6 - 9/3/2009 στο Διεθνές Έκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην 20η Detrop και στη 2η Oenos συμμετείχαν 1085 εκθέτες προερχόμενοι από διάφορες χώρες και στη Biologica 98 εκθέτες προερχόμενοι από τον Ελλαδικό χώρο. Οι εκθέσεις πλαισιωνόταν από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων επιχειρηματικού, επιστημονικού  αλλά και γαστριμαργικού ενδιαφέροντος . Φέτος για πρώτη φορά λειτούργησε η νέα ηλεκτρονική αγορά After Expo Market. Πρόκειται για μια νέα παροχή της Helexpo στους εκθέτες και στους επισκέπτες με σκοπό την επέκταση της δυνατότητας επαφών μεταξύ εμπορικών επισκεπτών και εκθετών και μετά την ολοκλήρωση των εκθέσεων.

Παράλληλα με τις εκθέσεις πραγματοποιήθηκε Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτροφίμων, ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, ο 9ος Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης, ημερίδα με θέμα "Αρχές και εργαλεία προσδιορισμού της διάρκειας ζωής των τροφίμων" και άλλες μικρότερες εκδηλώσεις.

Το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετείχε με δύο εκθεσιακά περίπτερα, ένα στο χώρο  των τροφίμων που φιλοξένησε επτά τοπικές επιχειρήσεις και ένα στο χώρο των ποτών όπου προβλήθηκαν τέσσερις τοπικές επιχειρήσεις. Η έκθεση είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και οι λαρισινές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν σημαντικό αριθμό επιχειρηματικών επαφών και συμφωνιών. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Λάρισας παρευρέθηκαν στην έκθεση ο Β΄αντιπρόεδρος κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος καθώς και ο Διοικητικός Σύμβουλος κ.Δημήτριος Αδάμ επιχειρηματίες του κλάδου των τροφίμων αμφότεροι.

Οι επιχειρήσεις που φιλοξενήθηκαν στα stand του Επιμελητηρίου ήταν οι κάτωθι:

1.

ΑΒΓΟ ΑΒΕΕ

ΑΒΓΟ ΠΛΗΡΕΣ - ΑΣΠΡΑΔΙ, ΚΡΟΚΟΣ ΑΒΓΟΥ - ΚΡΟΚΟΣ 20% ΖΑΧΑΡΗ

2.

ΑΓΚΡΟΝΑΤΣ ΑΕ

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

3.

ΑΝΤΟΝΙΑ OLIVES ΕΠΕ

ΕΛΙΕΣ ΒΡΩΣΙΜΕΣ

4.

ΑΠΡΙΛΗ Ε. & Α. ΥΙΟΙ ΟΕ

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΛΑΙΩΝ

.

ΓΙΑΜ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ ΤΡΟΦΙΜΑ

6.

ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ - ΣΑΜΑΡΙΝΑ ΑΕ

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ

7.

ΚΑΡΑΝΤΑΝΑΣ Γ. ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΑ - ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟΣ

ΜΕΛΙ- ΓΥΡΗ - ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ - ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΟΤΑ

1.

ΒΡΥΣΣΑΣ Α.Ε.

ΟΥΖΟ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ, ΑΕΡ. ΥΔΩΡ

2.

ΚΑΣΣΑΡΟΥ ΑΦΟΙ O.E.

ΦΥΤΩΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥ

3.

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

ΟΥΖΟ-ΤΣΙΠΟΥΡΟ-ΜΠΡΑΤΝΤΥ-ΛΙΚΕΡ

4.

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΝΤΟΥΓΚΟΥ

ΚΡΑΣΙΑ

 

 

Τα εγκαίνια των τριών εκθέσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 20.00 το βράδυ από τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Σωτήριο Χατζηγάκη ο οποίος τόνισε τη στόχευση του υπουργείου να μετατραπεί ο αγροτικός τομέας σε σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων.

 

 

Φωτογραφικό Υλικό:
Το περιεχόμενο εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας