Σήμα κινδύνου για το έλλειμμα από την ΤτΕ
Ημερομηνία: 15/04/2009

Προ της ύφεσης βρίσκεται η ελληνική οικονομία, η οποία αντιμετωπίζει χρόνια και σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα που την οδηγούν σε συνεχή απώλεια ανταγωνιστικότητας, θα τονίζει στην έκθεσή του που δημοσιοποιείται σήμερα, Μ.Τετάρτη ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Προβόπουλος.

Ο κ. Προβόπουλος θα αναθεωρήσει επί τα χείρω τις προβλέψεις του τόσο για τον ρυθμό ανάπτυξης κατά το 2009, που υποχωρεί μήνα με τον μήνα, όσο και για την πορεία του ελλείμματος, που θα ξεπεράσει το 4% του ΑΕΠ.

Κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Το Βήμα, ο κ. Προβόπουλος στην έκθεση που θα ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος που ανακλά στη συνεχή αύξηση του χρέους.

Ο διοικητής της ΤτΕ θα προτείνει τη λήψη μέτρων, όπως ο έλεγχος των μισθολογικών αυξήσεων στον δημόσιο τομέα, ο περιορισμός των προσλήψεων και ο εκσυγχρονισμός των δομών του κράτους, ώστε να τεθούν και πάλι υπό έλεγχο οι δαπάνες.

Επιπλέον, ο κ. Προβόπουλος θα ζητήσει από τους κοινωνικούς εταίρους συναίνεση, τουλάχιστον αυτή την περίοδο της κρίσης, ώστε να μειωθεί το κόστος εργασίας, κάτι που σημαίνει ότι θα προτείνει συγκράτηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.


Newsroom ΔΟΛ

Το περιεχόμενο εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας