Προνομιακές τιμές για σύμβαση πνευματικών δικαιωμάτων για τα μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας

Υπεγράφη στις 13 Ιουνίου η πρώτη σύμβαση με συλλογική διαπραγμάτευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση».

Με τη συμφωνία αυτή, οι επιχειρήσεις-μέλη των Επιμελητηρίων που είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων θα καταβάλλουν λιγότερα χρήματα, ενώ και οι δικαιούχοι δημιουργοί θα εισπράττουν περισσότερα από όσα εισέπρατταν όταν τον χώρο καταδυνάστευε η ΑΕΠΙ.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση ισχύει για ένα χρόνο, με συνεκτίμηση και διόρθωσή της μόνο με την αριθμητική αύξηση των μελών - δημιουργών και του γενικού ρεπερτορίου της «Αυτοδιαχείρισης» αλλά και τη συνεκτίμηση του αριθμού των συμβολαίων με τους χρήστες.

Εκτός του Πίνακα που περιέχει τα ποσά διαπραγμάτευσης η «Αυτοδιαχείριση» θα χορηγεί δωρεάν, σε όλα τα μέλη των Επιμελητηρίων που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό, κωδικό με 12 θεματικά μουσικά προγράμματα με υπηρεσίες streaming, 24 ώρες το 24ωρο, όλη την εβδομάδα το οποίο θα ανανεώνεται συνεχώς.
Τα μέλη των Επιμελητηρίων για να ενταχθούν και να αξιοποιήσουν προς όφελος τους το αμοιβολόγιο της διαπραγμάτευσης, πρέπει να είναι οικονομικά ενήμερα στο Επιμελητήριο που ανήκουν, τουλάχιστον για το τρέχον έτος. Συνεπώς προκειμένου να αξιοποιήσουν τα ενήμερα μέλη το όφελος της διαπραγμάτευσης, θα δίδουν τα Επιμελητήρια ενημερότητα και κωδικό τραπέζης της «Αυτοδιαχείρισης», όπου θα κατατίθενται τα χρήματα του πνευματικού προϊόντος που θέλουν τα μέλη μας να αξιοποιήσουν για λογαριασμό τους. Επίσης, θα τους χορηγείται κωδικός έδρας μητροπολιτικού Δήμου ή επαρχιακού Δήμου - χωριό, υπόλοιπη επικράτεια ώστε να καταθέτουν τα αντίστοιχα ποσά της διαπραγμάτευσης.
Η «Αυτοδιαχείριση» είναι υποχρεωμένη να αποστέλλει στα μέλη των Επιμελητηρίων παραστατικό είσπραξης το οποίο θα αποτελεί και την άδεια αξιοποίησης του συγκεκριμένου πακέτου διαπραγμάτευσης.

Διαδικασία για τα μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας

Οι επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας που επιθυμούν να συνάψουν σχετική ετήσια σύμβαση πνευματικών δικαιωμάτων με την "Αυτοδιαχείριση", θα πρέπει να ακολουθήσουν την κάτωθι διαδικασία

1. Ο Νόμιμος Εκπρόσωπος της Επιχείρησης προσέρχεται στο Επιμελητήριο με την αστυνομική του ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου, απαιτείται προσκόμιση εξουσιόδοτησης από το Νόμιμο Εκπροσώπο με θεώρηση γνησίου υπογραφής από τα ΚΕΠ και επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου

2. Εξοφλούνται οι συνδρομές στο Επιμελητήριο (η εξόφληση μπορεί να γίνει με μετρήτά ή με κάρτα σε POS που διαθέτει το Επιμελητήριο)

3. Ο Νόμιμος (ή ο εξουσιοδοτημένος) εκπρόσωπος, ανάλογα με την δραστηριότητα της επιχείρησης, ελέγχει τον πίνακα με το αμοιβολόγιο και δηλώνει την κατηγορία στην οποία υπάγεται η επιχείρηση, συμπληρώνει & υπογράφει την αίτηση (η αίτηση συμπληρώνεται με ευθύνη του νόμιμου/εξουσιοδιοτημένου εκπροσώπου της επιχείρησης). Σφραγίζει την αίτηση με σφραγίδα της επιχείρησης.

4. Ο Νόμιμος (ή ο εξουσιοδοτημένος) εκπρόσωπος λαμβάνει από το Επιμελητήριο έντυπο πληρωμής με τραπεζικούς λογαριασμούς της Αυτοδιαχείρισης & οδηγίες για την κατάθεση (ποσό, αιτιολογία κλπ).

5. Το Επιμελητήριο αποστέλει την αίτηση και το έντυπο πληρωμής στην Αυτοδιαχείριση

6. Μόλις η επιχείρηση προβεί στην κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό της Αυτοδιαχείρισης, γίνεται η ταυτοποίηση με την αίτηση που απεστάλη από το Επιμελητήριο.

7. Η επιχείρηση λαμβάνει από το Επιμελητήριο το τιμολόγιο - άδεια καθώς και κωδικό με 12 θεματικά μουσικά προγράμματα με υπηρεσίες streaming.

Συνοπτικά, ο εκπρόσωπος της επιχείρησης θα χρειαστεί α)Ταυτότητα β) Σφραγίδα Επιχείρησης γ) Χρηματικό ποσό για την εξόφληση των συνδρομών του Επιμελητηρίου (η εξόφληση μπορεί να γίνει με μετρητά ή με κάρτα σε POS που διαθέτει το Επιμελητήριο) δ) Εξουσιοδότηση με γνήσιο υπογραφής από τον νόμιμο εκπρόσωπο, εφόσον δεν προσέρχεται ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Πληροφορίες για το ρεπερτόριο μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Αυτοδιαχείρισης καθώς και στο αρχείο που περιγράφει τη λειτουργία του διαδικτυακού ραδιοφώνου - web radio.

Επισημαίνεται ότι το καθαρό (100%) ρεπερτόριο των μελών της Αυτοδιαχείρισης αυξανόμενο καθημερινά με μουσικά έργα, διατίθεται στους χρήστες σε μουσικές λίστες με τη λήψη ενός ατομικού κωδικού όταν τους αποσταλεί το τιμολόγιο για την ετήσια άδειά τους.  Με τον κωδικό αυτό οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε 12 κανάλια μουσικής από τις μουσικές λίστες της Αυτοδιαχείρισης, 24 ώρες το 24ωρο.
Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μουσική λίστα ανάλογα με το μουσικό είδος που επιθυμεί, κάνοντας απλή αναπαραγωγή της λίστας online (συνδεδεμένος στο internet), είτε offline (εκτός σύνδεσης) κατεβάζοντας απλά τη λίστα στον υπολογιστή του.
Αυτή  τη στιγμή οι προσφερόμενες λίστες είναι οι ακόλουθες και αριθμούν πάνω από 2000 κομμάτια.

ΕΝΤΕΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΛΑΪΚΟ & ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΡΕΤΡΟ
ΚΛΑΣΙΚΗ & ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ - BACKGROUND MUSIC
FOLK, COUNTRY, SONGMAKERS
ETHNIC & WORLD MUSIC
POP, INDIE ROCK, ELECTRONICA
JAZZ, BLUES, WOLRLD FUSION
DANCE & CLUB HITS (R’N’B, FUNK, SOUL, LATIN, DISCO, HIP HOP, REGGAE)
LOUNGE & CHILL OUT MUSIC

Ο χρήστης επιπλέον έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κομμάτια από το σύνολο των προσφερόμενων μουσικών έργων δημιουργώντας το δικό του playlist ανάλογα με τη χρήση που θέλει και θα λάβει ένα mail με τις οδηγίες αυτής της εφαρμογής μαζί με την άδεια.

Πληροφορίες για το ρεπερτόριο της Αυτοδιαχείρισης και για τα τεχνικά θέματα – οδηγίες εφαρμογής, κ. Αναστάσης Γρίβας, Τηλ. 210 3252192, κιν. 6973 234298 – email: agrivas@autodia.gr

Πληροφορίες για την αίτηση παρέχονται από το Επιμελητήριο Λάρισας στο τηλ, 2410 549884 (εσωτ. 121, αρμόδιος υπάλληλος κ. Θεμιστοκλής Κωνσταντίνου)

Το περιεχόμενο εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας