Με 246 δράσεις το πρόγραμμα του ΟΠΕ για το 2009
Ημερομηνία: 24/02/2009

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα δράσεων του ΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου) για το 2009.

Συνολικά 246 δράσεις, μεταξύ των οποίων εκδηλώσεις, διεθνείς εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές, match making προγράμματα και διεθνή συνέδρια, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΟΠΕ για την εφετινή χρονιά. Το πρόγραμμα δράσης του οργανισμού, το οποίο αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους κλάδους των τροφίμων - ποτών και δομικών υλικών, όπου έχουν προγραμματιστεί και οι περισσότερες δράσεις, 64 και 48 αντίστοιχα, ενώ σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή στην Ευρώπη πρωτίστως και στην Ασία - Ωκεανία δευτερευόντως θα υλοποιηθούν οι περισσότερες δράσεις, ήτοι 89 και 29 αντίστοιχα. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Δράσης του ΟΠΕ, έχουν προγραμματιστεί επιχειρηματικές αποστολές σε Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Συρία, Ιορδανία, Λιβύη, Βουλγαρία, ΗΑΕ, Αίγυπτο, Ιράν, Σερβία, Μαρόκο, Μεξικό, Κύπρο, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ρωσία, Τσεχία, Σλοβενία, Σλοβακία, Κορέα, Γερμανία κ.ά. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις σε διάφορους κλάδους (τρόφιμα - ποτά, δομικά υλικά, ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ένδυση, σκάφη αναψυχής). Παράλληλα το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει προσκλήσεις αγοραστών από διάφορες χώρες για προϊόντα διαφόρων κλάδων, match making προγράμματα, διοργάνωση διεθνών συνεδρίων (μεταξύ άλλων: Διεθνές Συνέδριο Kerasma, Greek Export Managers Forum, 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Προϊόντων Μόδας & Life Style) καθώς και Road show.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα δράσης για εφέτος περιλαμβάνει 9 δράσεις για τον αγροτεχνικό εξοπλισμό, δύο δράσεις για τα βιολογικά προϊόντα, 11 δράσεις για τον βιομηχανικό-μηχανολογικό εξοπλισμό, 22 δράσεις για τη γούνα, 48 για τα δομικά υλικά, 14 για ένδυση - υπόδηση, 2 για ηλεκτρολογικό - ηλεκτρονικό εξοπλισμό, 5 για ηλιακή ενέργεια, 1 για ιατρικό - οδοντιατρικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό, 2 για ιχθυηρά, 12 για καλλυντικά, 5 δράσεις για το κόσμημα, 3 για μάρμαρο, 7 για ξενοδοχειακό εξοπλισμό - εσωτερική διακόσμηση - έπιπλο, 9 δράσεις για οίνους, 1 για παιχνίδια, 2 για πλαστικά, 1 για συσκευασία, 5 για τεχνολογία, 64 δράσεις για τρόφιμα - ποτά, 7 για υπηρεσίες, 1 δράση για φαρμακευτικά προϊόντα, 11 δράσεις για χημικά και 2 γενικές δράσεις. Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή, 8 δράσεις θα υλοποιηθούν στην Αμερική, 29 στην Ασία - Ωκεανία, 18 στην Αφρική - Μέση Ανατολή και 89 στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρειτε στο http://www.hepo.gr

Πηγή: Express.gr

Το περιεχόμενο εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας