«Κατέρρευσε» η κυβέρνηση της Λετονίας στη δίνη της διεθνούς οικονομικής κρίσης
Ημερομηνία: 21/02/2009
Ο Λετονός πρωθυπουργός Ιβάρς Γκοντμάνις

Παραίτηση υπέβαλε την Παρασκευή η κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού στη Λετονία έπειτα από εβδομάδες πολιτικής αστάθειας, καθώς τα χρόνια της ισχυρής ανάπτυξης έχουν δώσει τη θέση τους στην ύφεση, τον πληθωρισμό και την ανεργία εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της Λετονίας έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργoύ Ιβάρς Γκοντάμινς και της κυβέρνησής του. Είχε προηγηθεί η απόσυρση της εμπιστοσύνης των δύο μεγαλύτερων εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και αίτημά τους να αποχωρήσει.

Οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, του Λαϊκού και των Πρασίνων, δήλωσαν ότι η παραίτηση του πρωθυπουργού είναι ο μόνος τρόπος για να αναστραφεί το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών στη διακυβέρνηση.

Η χώρα της Βαλτικής έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από την παγκόσμια οικονομική κρίση, περνώντας εδώ και εβδομάδες σε περίοδο πολιτικής αστάθειας που οδήγησε στα μέσα Ιανουαρίου και σε άγριες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας στο κέντρο της Ρίγας.

 

Πηγή : www.in.gr

Το περιεχόμενο εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας