2ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού-Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας-2-4/10/2009
Ημερομηνία: 17/02/2009

ΤΟΠΟΣ
ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009
Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009
Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
5 Οκτωβρίου 2007: 12:00 – 21:00
6 Οκτωβρίου 2007: 10:00 – 21:00
7 Οκτωβρίου 2007: 10:00 – 20:00

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι να καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου προβάλλοντας τα προϊόντα τους, τους εξοπλισμούς και τις υπηρεσίες τυροκομίας. Να αναδείξει τον πλούτο και την αξία των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, να φέρει σε επαφή τους καταναλωτές με τον τρόπο που παράγονται τα εκλεκτά αυτά προϊόντα, να αναβαθμίσει την εμπορική δυναμική τους και να δώσει δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησής τους.

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ & ΤΟ ΤΥΡΙ

Η 2η Έκθεση για το γάλα και το τυρί έχει σκοπό να συγκεντρωθούν και να παρουσιαστούν στους επαγγελματίες του χώρου και στο κοινό αγνά και υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα και νέες τεχνολογίες.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ


*Επιχειρήσεις και εταιρίες επεξεργασίας γάλακτος για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων

*Εταιρίες επεξεργασίας γάλακτος

*Τυροκομεία

*Επιχειρήσεις και εταιρίες επεξεργασίας γάλακτος για την παραγωγή γιαούρτης

*Εταιρίες κατασκευής η αντιπροσώπευσης γαλακτοκομικών και τυροκομικών μηχανημάτων

*Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης

*Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή το τυρί και το γάλα

*Επιχειρήσεις και εταιρίες Παραγωγής βιολογικού τυριού και γάλακτος

*Κάθε είδους εταιρία που σχετίζεται με το γάλα και το τυρί

*Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος

*Δήμοι όπου η κύρια παραγωγή τους είναι η κτηνοτροφία

*Δημόσιοι οργανισμοί, Επιμελητήρια,  Νομαρχίες και Περιφέρειες


ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

·Αιγοπροβατοτροφία στην Ευρώπη και  στην Ελλάδα: Προβλήματα και τάσεις

·Κοινοτική νομοθεσία, προβλήματα τάσεις και  προοπτικές

·Κτηνοτροφία στην  Ευρώπη: εξελίξεις, τάσεις, προοπτικές

·Υγιεινή και ποιότητα προϊόντων

·Η συμβολή της διατροφής στην  παραγωγή προϊόντων ποιότητας

·Φυλές αιγοπροβάτων για την παραγωγή και κατοχύρωση παραδοσιακών προϊόντων

·Βιολογική αιγοπροβατοτροφία: Ποιότητα και μοναδικότητα. Βιολογικά προϊόντα – βιολογικό τυρί

·Χαρακτηριστικά γάλακτος βιολογικών εκτροφών

·Το γίδινο γάλα ως τρόφιμο με ιδιαίτερες διατροφικές και ιατρογενείς ιδιότητες

·Ίδρυση και λειτουργία οικιακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων παραγωγής τυριών φάρμας

·Προϋποθέσεις και διαδικασίες κατοχύρωσης και καταχώρισης νέων ονομασιών  ΠΟΠ και ΠΓΕ  στα γαλακτοκομικά

·Καινοτόμες πρωτοβουλίες και κτηνοτροφία. Πιθανότητες και προοπτικές επιτυχίας στην Ελληνική και διεθνή αγορά

·Παγκόσμια αγορά - Δίκτυα πώλησης γαλακτοκομικών  προϊόντων

·Η ευζωία ως παράγοντες ποιοτικής παραγωγής προϊόντων Τυποποίηση

·Έλεγχος και πιστοποίηση προϊόντων

·Μarketing και ανταγωνιστικότητα γαλακτοκομίας προϊόντων

·Αγροτουρισμός και αειφόρος τοπική ανάπτυξη: τάσεις, προοπτικές. Οικονομικά χαρακτηριστικά

·Marketing plan Αγροτουριστικής περιοχής.

·Τοπικά προϊόντα: Η άλλη διάσταση της ανάπτυξης του αγροτικού τουρισμού

·Ίδρυση και λειτουργία οικιακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων παραγωγής τυριών φάρμας με δυνατότητες αγροτουριστικής αξιοποίησης

·Εναλλακτικές μορφές αξιοποίησης ορεινών και ημιορεινών περιοχών: Η επίδραση περιβάλλοντος και ανθρώπινου δυναμικού

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παράλληλα με την Έκθεση και τις εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα δρώμενα στο Φεστιβάλ που αφορούν τους επισκέπτες, ιδιώτες και φορείς οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία επιπλέον να γνωρίσουν την κλασσική μέθοδο παραγωγής τυριού και λοιπών  γαλακτοκομικών  προϊόντων, να δουν μηχανήματα νέας τεχνολογίας παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων. Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν γαλακτοκομικά προϊόντα, τυριά και εδέσματα με βάση τα παραγόμενα προϊόντα από όλες τις περιοχές τις Ελλάδας.

*Παρουσιάσεις εταιριών

*Παρουσιάσεις Επιμελητηρίων και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

*Εδέσματα της ελληνικής κουζίνας που θα παρασκευάζονται από γαλακτοκομικά προϊόντα των εκθετών

*Γευσιγνωσίες τυριών

*Εκδηλώσεις για παιδιά με θέμα: «Γνωριμία με το γάλα και τα προϊόντα του»

Παράλληλα, θα υπάρχουν καθημερινά εκδηλώσεις από όλη την Ελλάδα και video wall που θα προβάλλουν σχετικά ντοκιμαντέρ για τη συμβολή του ελληνικού γάλακτος και τυριού στην υγιεινή και μεσογειακή διατροφή, ώστε να ενημερώνεται ο επισκέπτης για το ρόλο του στην οικονομία  της χώρας μας και τη συμβολή του στην ποιότητα ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Κώστα Μήτση, Γεωπόνο, Ειδικό Σύμβουλο ΕΔΠΑ (2103610265, 6972972957) και στην κα. Έφη Χυδεριώτου, Γεωπόνο ΕΔΠΑ (2103622205, 6974009585)

Το περιεχόμενο εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας